Πίτσα με Άγρια Μανιτάρια και Λάδι Τρούφας
Ομάδα σύνταξης akros
Δίνουμε στην πίτσα μας ένα gourmet twist με άγρια μανιτάρια και λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
Συστατικά
-
1 piadina
-
30γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένακομμένα σε φέτες
-
30γρ. μανιτάρια shiitake αποξηραμένα
-
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένεςκομμένες σε φέτες
-
150g γραβιέρα με θρούμπι
-
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
½ κ. γλ. λάδι τρούφας
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογική Piadina Κλασσική | GreenBay
Λάδι με Μαύρη Τρούφα | Mushrooms Hellas
Αποξηραμένα Άγρια Βασιλομανίταρα Δάσους σε Φέτες | Mushrooms Hellas
Αποξηραμένο Μανιτάρι Κανθαρέλλα Σε Φέτες | Δίρφυς
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shiitake 30g | Δίρφυς
Γραβιέρα με Θρούμπι Παλαιωμένη 5 Μηνών | Bliss Point
Ziro Sitia | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία ΒΙΟ | Ziro Sitia
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO | Βιοβλαστός
TIPS
Η piadina είναι μια ιταλική λεπτή ζύμη, που μοιάζει με αραβική πίτα. Είναι εύπεπτη και εναλλακτικά γίνεται μια λεπτή και τραγανή βάση για πίτσα.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα πλούσιο λευκό κρασί από Chardonnay, όπως το Chardonnay Λευκός από το Κτήμα Αρβανιτίδη θα σταθεί όμορφα δίπλα στο γήινο χαρακτήρα της πίτσας.
Μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια, αφού προηγουμένως τα στραγγίξουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε μέσα την piadina. Απλώνουμε το τριμμένο τυρί και από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τα σωταρισμένα μανιτάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και τη σερβίρουμε ζεστή.
Συστατικά
1 piadina | |
30γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα | |
30γρ. μανιτάρια shiitake αποξηραμένα | |
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες | |
150g γραβιέρα με θρούμπι | |
3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
½ κ. γλ. λάδι τρούφας | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |