
Φασολάδα με Φασόλια Βανίλιες Φενεού
akros food
Ένα ζεστό και χορταστικό πιάτο!
Συστατικά
-
250 γρ. φασόλια βανίλιες
-
1 τεμ. Κρεμμύδιμεγάλο
-
2 τεμ. καρότα
-
σέλινο
-
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1/2 καυτερή πιπεριάκόκκινη ξερή
-
250 γρ. χυμός ντομάτας
-
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Δικότυλον Φασόλια Βανίλιες Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Bio
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Προτείνουμε ένα ροζέ κρασί, όπως το Prinos Rose Ξηρός Syrah Μαντηλαριά – Οινοποιείο Διαμαντάκης.
Μουσκεύουμε τα φασόλια αποβραδίς.
Την επομένη τα βάζουμε να πάρουν ένα βράσιμο και αδειάζουμε το νερό.
Γεμίζουμε εκ νέου την κατσαρόλα μας με νερό και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο και τα καρότα σε ροδέλες.
Αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και την καυτερή πιπεριά.
Αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο μέχρι να χυλώσει η σούπα.
Συστατικά
250 γρ. φασόλια βανίλιες | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
2 τεμ. καρότα | |
σέλινο | |
1 ποτήρι του κρασιού λάδι | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
1/2 καυτερή πιπεριά | |
250 γρ. χυμός ντομάτας | |
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας |