fbpx
0 0
Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη

Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη

Γιάννης Μπον, εστιατόριο Ελιά, Βρέκαστρο, παραλία Αγ. Φωκά, Τήνος

Χαρακτηριστικά:

    Μια γευστική δημιουργία της Τήνου που συνδυάζει χρώματα και αρώματα μοναδικά.

    Συστατικά

    • Για τον μπακαλιάρο

    • Για την σκορδαλιά παντζαριού

    • Για το τηγάνισμα

    • Για το φινίρισμα

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
    Star Ξύδι Λευκό 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
    Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42vol 700ml – ΛΕΒΑ
    Καρύδι 150g – Υγαία
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
    Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός

    Tips

    Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και παστό μπακαλιάρο υγράλατο, οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τον ξαλμυρίσουμε σε νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό σε τακτά διαστήματα.

    Συνοδευτικό ποτό

    Επιλέγουμε ένα δροσερό κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδη χαρακτήρα, όπως το Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου

    (Visited 393 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ετοιμάζουμε πρώτα την ολοκόκκινη σκορδαλιά. Στο μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια μαζί με το σκόρδο.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ζεστά όταν είναι ακόμα τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια όπως και την πατάτα και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει η σκορδαλιά μια κρέμα με βελούδινη υφή. Αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο ούζο και γαρνίρουμε με άγρια κάπαρη.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ετοιμάζουμε το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα πιπέρια. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μπύρα, ανακατεύοντας διαρκώς με ένα σύρμα, για να μην κάνει σβόλους το κουρκούτι.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να «κάψει».

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αφού στεγνώσουμε καλά σε χαρτί κουζίνας τις μπουκίτσες μπακαλιάρου, τις πασπαλίζουμε με μάραθο και τις ραντίζουμε με ούζο.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Με λαβίδα βουτάμε τους ψαρολουκουμάδες στο κουρκούτι για να καλυφθούν εντελώς.

    Βήμα 9
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Τους γυρίζουμε με λαβίδα και είναι έτοιμοι μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

    Βήμα 10
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αραδιάζουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί, για να φύγουν τα πολλά λάδια, και τους σερβίρουμε ζεστούς σε μαύρο πιάτο δίπλα σε σκορδαλιά παντζαριού και κουμπάκια κάπαρης.
    Οι λουκουμάδες μπακαλιάρου τρώγονται ζεστοί.

    προηγούμενο
    Αυγά Σκραμπλ με Ντοματίνια και Δυόσμο
    επόμενο
    Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο
    • 393 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    Για τον μπακαλιάρο
    600 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου φρέσκο ή κατεψυγμένο κομμένο σε μπουκιές
    300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ αλάτι θαλασσινό
    1 κ.γ ζάχαρη
    330 ml ξανθιά μπύρα
    φρεσκοτριμμένα πιπέρια
    1 κ.σ. μάραθο
    1 σφηνάκι ούζο
    Για την σκορδαλιά παντζαριού
    4 τεμ. παντζάρια μεγάλα, βρασμένα
    1 τεμ. πατάτα μεσαίου μεγέθους βρασμένη
    ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα
    3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό
    2 κ.σ. ξύδι από παλαιωμένο κρασί
    αλάτι θαλασσινό
    Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
    1 σφηνάκι ούζο
    Για το τηγάνισμα
    Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    Για το φινίρισμα
    Κάπαρη άγρια ή καπαρόφυλλα
    προηγούμενο
    Αυγά Σκραμπλ με Ντοματίνια και Δυόσμο
    επόμενο
    Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο