fbpx
0 0
Υγιεινό Burger με Φασόλια Φενεού

Υγιεινό Burger με Φασόλια Φενεού

akros food

Μία πρωτότυπη συνταγή για ένα πολύ υγιεινό και νόστιμο burger!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, τις ελιές, το κρεμμύδι και τον βασιλικό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι balsamico. Αλατίζουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε στην κουζινομηχανή ή το μούλτι 300 γρ. από τα βρασμένα φασόλια, το αυγό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, 1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά και τον φρέσκο βασιλικό και τα χτυπάμε έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Λιώνουμε σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι, τα υπόλοιπα 100 γρ. φασόλια και προσθέτουμε το μείγμα από το μούλτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

Βήμα 4
10 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αδειάζουμε την υπόλοιπη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο. Βρέχοντας τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο πλάθουμε την ζύμη σε 4 μεγάλα μπιφτέκια. Τα πανάρουμε με την φρυγανιά και τα βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Βήμα 5
5-6 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και σε μέτρια πλέον φωτιά τηγανίζουμε τα μπιφτέκια, γυρνώντας τα από τις δυο πλευρέςγια περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ζεσταίνουμε ελαφρά τα ψωμάκια για burger και τα κόβουμε στην μέση.Τοποθετούμε στο κάτω ψωμάκι ένα φύλλο μαρουλιού, από πάνω το μπιφτέκι με τα φασόλια και τέλος την φρέσκια σάλτσα με τα τοματίνια. Καλύπτουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.

προηγούμενο
Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού με Σπανάκι
επόμενο
Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι
  • 560 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
400 γρ. φασόλια βανίλιες βρασμένα
1 τεμ. αυγό
100 γρ. παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
5 μεγάλα φύλλα βασιλικός φρέσκος
1/3 κούπας φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
6-8 τοματίνια
4 φύλλα βασιλικός φρέσκος
10 τεμ. Ελιές Καλαμών
1 Κρεμμύδι μικρό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξύδι balsamic
Αλάτι
Πιπέρι
4 ψωμάκια στρογγυλά για burger
4 φύλλα Μαρούλι
προηγούμενο
Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού με Σπανάκι
επόμενο
Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι