fbpx
1 0
Συκώτι σε Σάλτσα Μαυροδάφνης

Συκώτι σε Σάλτσα Μαυροδάφνης

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Μία συνταγή εύκολη, γρήγορη, θρεπτική και νόστιμη!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Kalamata – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp
Μαυροδάφνη Πατρών Reserve Ερυθρός Γλυκύς 500ml – Οινοποιείο Παρπαρούση
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet

Συνοδευτικό ποτό

Η βελούδινη λιπαρότητα αυτού του πιάτου θα ταιριάξει όμορφα με τις μαλακές ταννίνες του Κτήμα Μερκούρη Ερυθρός 750ml – Κτήμα Μερκούρη.

(Visited 1.486 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το συκώτι πολύ γρήγορα και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το νερό στο φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε το συκώτι με χωριάτικο ψωμί ή με ρύζι.

προηγούμενο
Μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη σαλάτα
επόμενο
Κόκκορας Κρασάτος
  • 1.486 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
800γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες
2 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
1/2 ποτήρι κρασί Μαυροδάφνη
1/2 φλ. Νερό
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο λίγο
Αλάτι
Πιπέρι
προηγούμενο
Μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη σαλάτα
επόμενο
Κόκκορας Κρασάτος