
7 Εντυπωσιακά Finger Food για Μπουφέ
akros food
Εύκολα ορεκτικά σε μικρές μπουκιές για τον μπουφέ του πάρτυ!
Συστατικά
-
100γρ. πατέ παντζάρι
-
50γρ. πατέ ελιάς μαύρης
-
50γρ. πατέ ελιάς πράσινης
-
50γρ. χούμους
-
10 τμχ ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά
-
100γρ. γραβιέρα παλαιωμένη
-
100γρ. γραβιέρα Κρήτης
-
150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
-
200γρ. τυρί φέτα
-
100γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
-
100γρ. ζαμπόν καπνιστό
-
300γρ. πέστροφα καπνιστή
-
50γρ. σταφίδες μαύρες
-
50γρ φιστίκι ωμόθρυμματισμένο
-
50γρ. φιστικόψιχα ωμή
-
20γρ. μαύρη τρούφα σε φέτες
-
φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού
-
φρέσκια γλιστρίδα
-
φρέσκος άνιθος
-
20 ρώγες σταφύλι
-
20 ντοματίνια
-
2 ακτινίδια
-
2 αγγούρια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκιακομμένα σε ροδέλες
-
1 αντίβ
-
1 λάιμ
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
2 κ.γλ. πατέ σύκου με πιπέρια
-
20 φέτες ψωμί προζυμένιο
-
ανθός αλατιού
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Πατέ Παντζαριού – Amvrosia Gourmet
Πατέ Μαύρης Ελιάς – Amvrosia Gourmet
Πατέ Πράσινής Ελιάς με Φέτα και Ρίγανη – Amvrosia Gourmet
Hummus με Τομάτα Λιαστή – Amvrosia Gourmet
Πράσινες Ελιές Γεμιστές με Φυσική Πιπεριά – Olymp
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών – Bliss Point
Τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου – Bliss Point
Φιλέτο Καπνιστής Πέστροφας – Fresko
Σταφίδα Σουλτανίνα ΠΓΕ Κρήτης | Αγροποιήματα Δερμιτζάκη
Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας Τραγανό, Ωμό & Ανάλατο – G.E.T.
Πατέ Σύκου με Ποικιλία Ξυδιών & Μπαχαρικά – Dolopia
Μαύρη Τρούφα Φέτες σε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Δίρφυς
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα δροσερό Chardonnay περασμένο από βαρέλι, όπως το Chardonnay Κτήμα Αρβανιτίδη, θα ισορροπήσει με επιτυχία την γευστική ποικιλομορφία του μπουφέ μας.
Μίνι sticks με τυρί
Κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους. Κόβουμε το ακτινίδιο σε κύβους. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα ξύλινο στικ περνάμε 1 κομμάτι ακτινίδιο, 1 κομμάτι ζαμπόν, 1 κομμάτι γραβιέρα. Σε ένα άλλο στικ περνάμε 1 ρώγα σταφύλι, 1 κομμάτι γραβιέρα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και σερβίρουμε σε ξύλινο πλατό.
Πολύχρωμες Τυρομπαλίτσες
Ανακατεύουμε καλά τη φέτα με το κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες, τις οποίες κυλάμε στα υλικά επικάλυψης (τριμμένο φυστίκι ή καρύδι, με σταφίδες ή με σπόρους ροδιού). Στερεώνουμε κάθε μπαλίτσα σε ξύλινο stick και τις παρουσιάζουμε σε ξύλινο πλατό.
Καναπεδάκια διάφορα
Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια, αλείφουμε με πατέ από παντζάρι, γαρνίρουμε με γλιστρίδα και flakes γραβιέρας και αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια. Κόβουμε τις γεμιστές ελιές σε ροδέλες. Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με πατέ ελιάς μαύρης και τα άλλα μισά με πατέ ελιάς πράσινης, γαρνίρουμε με τις ροδέλες ελιάς και αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Ροδέλες αγγούρι με χούμους
Πλένουμε καλά το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να το καθαρίσουμε. Με ένα κουταλάκι βάζουμε μία μικρή ποσότητα χούμους πάνω σε κάθε ροδέλα, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα, γαρνίρουμε με μισό ντοματίνι και φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.
Φύλλα αντίβ με καπνιστή πέστροφα
Τεμαχίζουμε το φιλέτο της καπνιστής πέστροφας σε ομοιόμορφα κομμάτια. Παίρνουμε ένα φύλλο αντίβ, τοποθετούμε λίγες ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού, ένα κομμάτι πέστροφα, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες lime, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο άνιθο.
Μπρουσκέτες με μαύρη τρούφα
Κόβουμε μία γαλλική μπαγκέτα σε φέτες και φρυγανίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη και βάζουμε τις φέτες στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε από πάνω φέτες μαύρης τρούφας σε λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.
Μπρουσκέτες με πικάντικο πατέ σύκου & φυστίκια
Φρυγανίζουμε φέτες προζυμένιου ψωμιού και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμιγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με 1-2 κουταλιές πάστα σύκου με πιπέρια και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το μίγμα πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια, γαρνίρουμε με ωμή φυστικόψιχα και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Συστατικά
100γρ. πατέ παντζάρι | |
50γρ. πατέ ελιάς μαύρης | |
50γρ. πατέ ελιάς πράσινης | |
50γρ. χούμους | |
10 τμχ ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά | |
100γρ. γραβιέρα παλαιωμένη | |
100γρ. γραβιέρα Κρήτης | |
150γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο | |
200γρ. τυρί φέτα | |
100γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό | |
100γρ. ζαμπόν καπνιστό | |
300γρ. πέστροφα καπνιστή | |
50γρ. σταφίδες μαύρες | |
50γρ φιστίκι ωμό | |
50γρ. φιστικόψιχα ωμή | |
20γρ. μαύρη τρούφα σε φέτες | |
φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού | |
φρέσκια γλιστρίδα | |
φρέσκος άνιθος | |
20 ρώγες σταφύλι | |
20 ντοματίνια | |
2 ακτινίδια | |
2 αγγούρια | |
2 φρέσκα κρεμμυδάκια | |
1 αντίβ | |
1 λάιμ | |
1 γιαούρτι στραγγιστό | |
2 κ.γλ. πατέ σύκου με πιπέρια | |
20 φέτες ψωμί προζυμένιο | |
ανθός αλατιού | |
Πιπέρι |