fbpx
0 0
7 Εντυπωσιακά Finger Food για Μπουφέ

7 Εντυπωσιακά Finger Food για Μπουφέ

akros food

Εύκολα ορεκτικά σε μικρές μπουκιές για τον μπουφέ του πάρτυ!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μίνι sticks με τυρί

Κόβουμε τη γραβιέρα σε κύβους. Κόβουμε το ακτινίδιο σε κύβους. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Σε ένα ξύλινο στικ περνάμε 1 κομμάτι ακτινίδιο, 1 κομμάτι ζαμπόν, 1 κομμάτι γραβιέρα. Σε ένα άλλο στικ περνάμε 1 ρώγα σταφύλι, 1 κομμάτι γραβιέρα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και σερβίρουμε σε ξύλινο πλατό.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πολύχρωμες Τυρομπαλίτσες

Ανακατεύουμε καλά τη φέτα με το κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες, τις οποίες κυλάμε στα υλικά επικάλυψης (τριμμένο φυστίκι ή καρύδι, με σταφίδες ή με σπόρους ροδιού). Στερεώνουμε κάθε μπαλίτσα σε ξύλινο stick και τις παρουσιάζουμε σε ξύλινο πλατό.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καναπεδάκια διάφορα

Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια, αλείφουμε με πατέ από παντζάρι, γαρνίρουμε με γλιστρίδα και flakes γραβιέρας και αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια. Κόβουμε τις γεμιστές ελιές σε ροδέλες. Αλείφουμε τα μισά ψωμάκια με πατέ ελιάς μαύρης και τα άλλα μισά με πατέ ελιάς πράσινης, γαρνίρουμε με τις ροδέλες ελιάς και αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ροδέλες αγγούρι με χούμους

Πλένουμε καλά το αγγούρι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να το καθαρίσουμε. Με ένα κουταλάκι βάζουμε μία μικρή ποσότητα χούμους πάνω σε κάθε ροδέλα, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα, γαρνίρουμε με μισό ντοματίνι και φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρουμε.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Φύλλα αντίβ με καπνιστή πέστροφα

Τεμαχίζουμε το φιλέτο της καπνιστής πέστροφας σε ομοιόμορφα κομμάτια. Παίρνουμε ένα φύλλο αντίβ, τοποθετούμε λίγες ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού, ένα κομμάτι πέστροφα, ραντίζουμε με λίγες σταγόνες lime, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο άνιθο.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μπρουσκέτες με μαύρη τρούφα

Κόβουμε μία γαλλική μπαγκέτα σε φέτες και φρυγανίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τριμμένο τυρί Σαν Μιχάλη και βάζουμε τις φέτες στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τοποθετούμε από πάνω φέτες μαύρης τρούφας σε λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μπρουσκέτες με πικάντικο πατέ σύκου & φυστίκια

Φρυγανίζουμε φέτες προζυμένιου ψωμιού και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αναμιγνύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με 1-2 κουταλιές πάστα σύκου με πιπέρια και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το μίγμα πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια, γαρνίρουμε με ωμή φυστικόψιχα και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.

προηγούμενο
Μανιταροπιτάκια
επόμενο
Παστουρμαδοπιτάκια
προηγούμενο
Μανιταροπιτάκια
επόμενο
Παστουρμαδοπιτάκια