fbpx
4 2
Μοσχαρίσιο Χτένι στην Κατσαρόλα

Μοσχαρίσιο Χτένι στην Κατσαρόλα

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Το χτένι είναι το πιο τρυφερό μέρος της σπάλας, με αρκετό κολλαγόνο, που με σιγανό μαγείρεμα θα δώσει μία πυκνή και υπέροχα δεμένη σάλτσα.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Bio
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms
Μοσχοκάρυδο Σκόνη BIO 15g – Βιοβλαστός
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet

Tips

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ πατάτας, ρύζι ή με
Χυλοπίτα (χονδρή) με Κατσικίσιο Γάλα & Αυγά 360g – Dolopia.

Συνοδευτικό ποτό

Η πλούσια σάλτσα με τα μπαχαρικά μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με ένα ερυθρό κρασί από Ξινόμαυρο σταφύλι, όπως η Βήσσα Ερυθρός BIO 750ml – Karadimos Family.

(Visited 47.351 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σβήνουμε με το μπράντυ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα καρότα, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για 3 ώρες περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

προηγούμενο
Σπετζοφάι Χωριάτικο
επόμενο
Αλμυρά Muffins με Κοτόπουλο
  • 47.351 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 kg μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε μερίδες
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml μπράντυ
2 τεμ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους
3 τεμ. καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 τεμ. κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους
1 τεμ. δαφνόφυλλο
1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
500ml Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
προηγούμενο
Σπετζοφάι Χωριάτικο
επόμενο
Αλμυρά Muffins με Κοτόπουλο