
Μοσχαρίσιο Χτένι στην Κατσαρόλα
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Το χτένι είναι το πιο τρυφερό μέρος της σπάλας, με αρκετό κολλαγόνο, που με σιγανό μαγείρεμα θα δώσει μία πυκνή και υπέροχα δεμένη σάλτσα.
Συστατικά
-
1 kg μοσχαρίσιο χτένικομμένο σε μερίδες
-
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
100ml μπράντυ
-
2 τεμ. κρεμμύδια ξεράκομμένα σε κύβους
-
3 τεμ. καρότακομμένα σε χοντρές ροδέλες
-
1 τεμ. κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους
-
1 τεμ. δαφνόφυλλο
-
1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
-
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
-
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
500ml Νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Bio
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms
Μοσχοκάρυδο Σκόνη BIO 15g – Βιοβλαστός
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Tips
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το μοσχαρίσιο χτένι με πουρέ πατάτας, ρύζι ή με
Χυλοπίτα (χονδρή) με Κατσικίσιο Γάλα & Αυγά 360g – Dolopia.
Συνοδευτικό ποτό
Η πλούσια σάλτσα με τα μπαχαρικά μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με ένα ερυθρό κρασί από Ξινόμαυρο σταφύλι, όπως η Βήσσα Ερυθρός BIO 750ml – Karadimos Family.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το μπράντυ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα καρότα, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση.
Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για 3 ώρες περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Συστατικά
1 kg μοσχαρίσιο χτένι | |
150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
100ml μπράντυ | |
2 τεμ. κρεμμύδια ξερά | |
3 τεμ. καρότα | |
1 τεμ. κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους | |
1 τεμ. δαφνόφυλλο | |
1/2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο | |
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη | |
1 κ.σ. πελτές ντομάτας | |
500ml Νερό | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |