fbpx
0 0
Γίγαντες Φενεού στο φούρνο με λουκάνικο & πορτοκάλι

Γίγαντες Φενεού στο φούρνο με λουκάνικο & πορτοκάλι

akros food

Η γήινη γεύση που έχουν οι γίγαντες από το Φενεό αποκτά πολυπλοκότητα με το λουκάνικο και το πορτοκάλι. Ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε σε νερό τους γίγαντες. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τους γίγαντες και τους αφήνουμε να βράσουν, ώστε να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το ντοματάκι κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας, και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Όταν οι γίγαντες είναι έτοιμοι, τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ.
Το νερό μέσα στο οποίο βράσαμε τους γίγαντες το κρατάμε. Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε μέσα στους γίγαντες. Συμπληρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, ένα ποτήρι του νερού νερό -αυτό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των γιγάντων, τον άνιθο και ανακατεύουμε.

Βήμα 4
75 λ.
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό για να μην κολλήσει το φαγητό.

προηγούμενο
Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι
επόμενο
Μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη σαλάτα
  • 739 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
300 γρ. γίγαντες γίγαντες
240 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
1 τεμ. Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
2 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκ. πάπρικα
2 κουτ. σούπ. Ανιθος
προηγούμενο
Φάβα Φενεού με Λεμόνι & Κρεμμύδι
επόμενο
Μια εντυπωσιακή χειμωνιάτικη σαλάτα