
Πίτσα με Καπνιστό Απάκι
Ομάδα σύνταξης akros
Το περίφημο κρητικό αλλαντικό θα χαρίσει την απόλυτη απόλαυση στον αληθινό foodie.
Συστατικά
-
1 έτοιμη βάση πίτσας
-
150g γραβιέρα τριμμένη
-
200g απάκι
-
λίγο ελαιόλαδο
-
λίγο δενδρολίβανο φρέσκο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βάση Πίτσας Χωρίς Γλουτένη | Dr Schar
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών | Bliss Point
Απάκι Χοιρινό Καπνιστό | Κτήμα Βαβουράκη
Sotirali BIO Blend |Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΒΙΟ | Sotirale Family
TIPS
Το καπνιστό απάκι έχει την απαιτούμενη αλμυρότητα, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Μία παγωμένη μπύρα είναι ιδανική για αυτή την πίτσα με τη γευστική πολυπλοκότητα που της χαρίζει το κρητικό απάκι.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και βάζουμε μέσα την έτοιμη βάση πίτσας.
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη το τριμμένο τυρί και τοποθετούμε το απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Ραντίζουμε την πίτσα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου δενδρολίβανου, κόβουμε την πίτσα σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Συστατικά
1 έτοιμη βάση πίτσας | |
150g γραβιέρα τριμμένη | |
200g απάκι | |
λίγο ελαιόλαδο | |
λίγο δενδρολίβανο φρέσκο |