fbpx
0 0
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

«Το Κρεοπωλείον» - Γιώργος Μανταλάρας

Μία απολαυστική συνταγή με άρωμα Ανατολής!

Συστατικά

  • Για τη σάλτσα:

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Κιμάς Μοσχαρίσιος Ελιά
Κύμινο Σκόνη BIO 30g – Βιοβλαστός
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός
Miterra (Γη Μου) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Μεταλλικό) 250ml – Minoan Gaia

Tips

Συνοδεύονται με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ.

Συνοδευτικό ποτό

Οι σπάνιες τοπικές ποικιλίες σταφυλιού της Χίου, Χιώτικο Κρασερό και Αγιαννίτης, του Αριούσιος Αυστηρός Ερυθρός 750ml – Αριουσιος Α.Ε., είναι ο τέλειος συνδυασμός για τα σμυρνέικα σουτζουκάκια.

(Visited 4.921 times, 30 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους ή στρογγυλά σαν κεφτέδες.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί όλες οι πλευρές τους με τη σάλτσα.

προηγούμενο
Ρολό Κιμά με Αυγά
επόμενο
Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους
  • 4.921 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. πολτός σκόρδου
1/2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
κανέλα σε σκόνη λίγη
κόκκινο κρασί λίγο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
800γρ. ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
προηγούμενο
Ρολό Κιμά με Αυγά
επόμενο
Ριζότο με Μανιτάρια του Δάσους