
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
«Το Κρεοπωλείον» - Γιώργος Μανταλάρας
Μία απολαυστική συνταγή με άρωμα Ανατολής!
Συστατικά
-
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
-
1 κ.σ. πολτός σκόρδου
-
1/2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
-
κανέλα σε σκόνηλίγη
-
κόκκινο κρασίλίγο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Για τη σάλτσα:
-
800γρ. ντομάτεςτριμμένες στον τρίφτη
-
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κιμάς Μοσχαρίσιος Ελιά
Κύμινο Σκόνη BIO 30g – Βιοβλαστός
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός
Miterra (Γη Μου) Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Μεταλλικό) 250ml – Minoan Gaia
Tips
Συνοδεύονται με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ.
Συνοδευτικό ποτό
Οι σπάνιες τοπικές ποικιλίες σταφυλιού της Χίου, Χιώτικο Κρασερό και Αγιαννίτης, του Αριούσιος Αυστηρός Ερυθρός 750ml – Αριουσιος Α.Ε., είναι ο τέλειος συνδυασμός για τα σμυρνέικα σουτζουκάκια.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε με ανοιχτό καπάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο χαρακτηριστικό μακρόστενο σχήμα τους ή στρογγυλά σαν κεφτέδες.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Με μία τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί όλες οι πλευρές τους με τη σάλτσα.
Συστατικά
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος | |
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά | |
1 κ.σ. πολτός σκόρδου | |
1/2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη | |
κανέλα σε σκόνη | |
κόκκινο κρασί | |
Αλάτι | |
Πιπέρι | |
Για τη σάλτσα: |
|
800γρ. ντομάτες | |
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |