fbpx
0 0
Σουπιές Τηγανητές με Πέστο Ελιάς

Σουπιές Τηγανητές με Πέστο Ελιάς

Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert

Αυτό το αρωματικό πέστο ελιάς και μυρωδικών χαρίζει γευστική πολυπλοκότητα στις τηγανητές σουπιές.

Συστατικά

  • Για το πέστο μυρωδικών

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ή εναλλακτικά Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

TIPS

Διατηρήστε την σάλτσα που θα περισσέψει στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Ταιριάζει ιδανικά με ψητά ψάρια, με λαχανικά, ή χρησιμοποιήστε την σαν βάση για σάλτσα ζυμαρικών.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Ένα παραδοσιακό ούζο, όπως το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42vol – ΛΕΒΑ, θα συνοδεύσει θαυμάσια το θαλασσινό μεζέ μας.

(Visited 664 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόψτε τις σουπιές σε μικρότερα κομμάτια, αλευρώστε τες και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Αλατίστε και μοιράστε σε πιάτα.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το πέστο ελιάς στο μπλέντερ και σερβίρετε δίπλα στις τηγανητές σουπιές.

προηγούμενο
Πανακότα με Γάλα Καρύδας
επόμενο
Τιραμισού Χωρίς Αυγά
  • 664 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
800g φρέσκιες σουπιές καθαρισμένες
100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για τηγάνισμα
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Για το πέστο μυρωδικών
200g ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
100 ml ελαιόλαδο
4 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών
4 κουτ. της σούπας καρύδια τριμμένα
1 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
προηγούμενο
Πανακότα με Γάλα Καρύδας
επόμενο
Τιραμισού Χωρίς Αυγά