Σουπιές Τηγανητές με Πέστο Ελιάς
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert
Αυτό το αρωματικό πέστο ελιάς και μυρωδικών χαρίζει γευστική πολυπλοκότητα στις τηγανητές σουπιές.
Συστατικά
-
800g φρέσκιες σουπιέςκαθαρισμένες
-
100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
λάδιγια τηγάνισμα
-
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
Για το πέστο μυρωδικών
-
200g ελιές πράσινεςχωρίς κουκούτσι
-
100 ml ελαιόλαδο
-
4 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
-
½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
-
3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣμε ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών
-
4 κουτ. της σούπας καρύδιατριμμένα
-
1 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ή εναλλακτικά Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
TIPS
Διατηρήστε την σάλτσα που θα περισσέψει στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Ταιριάζει ιδανικά με ψητά ψάρια, με λαχανικά, ή χρησιμοποιήστε την σαν βάση για σάλτσα ζυμαρικών.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα παραδοσιακό ούζο, όπως το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42vol – ΛΕΒΑ, θα συνοδεύσει θαυμάσια το θαλασσινό μεζέ μας.
Κόψτε τις σουπιές σε μικρότερα κομμάτια, αλευρώστε τες και τηγανίστε σε καυτό λάδι. Αλατίστε και μοιράστε σε πιάτα.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το πέστο ελιάς στο μπλέντερ και σερβίρετε δίπλα στις τηγανητές σουπιές.
Συστατικά
800g φρέσκιες σουπιές | |
100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
λάδι | |
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
Για το πέστο μυρωδικών |
|
200g ελιές πράσινες | |
100 ml ελαιόλαδο | |
4 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού | |
½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο | |
3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
4 κουτ. της σούπας καρύδια | |
1 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο |