fbpx
0 0
Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»

Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»

Σωτήρης Σωτηρόπουλος, Chef Εστιατορίου «Γλωσσίτσες», Χανιά

Χαρακτηριστικά:

    Παραδοσιακή Κρητική συνταγή με κρυμμένα μυστικά ευζωίας, και παράλληλα μια νόστιμη γευστική δημιουργία που «ξεχειλίζει» χρώματα και αρώματα.

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Ρύζι Νυχάκι ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός 
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 250ml – Sotirale Family
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
    Γιαλούδα Λευκός 750ml – Αμπελώνες Μυκόνου

    Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet

    Tips

    Το μελάνι της σουπιάς είναι πολύ θρεπτικό και δίνει στο ριζότο μας μία γήινη αίσθηση.

    Συνοδευτικό ποτό

    Το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα,  Γιαλούδα Λευκός 750ml – Αμπελώνες Μυκόνου, θα απολαύσουμε και στο ποτήρι μας. Το συγκεκριμένο κρασί χαρακτηρίζεται από λαμπερό, διαυγές χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες, αρώματα που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών, λεπτή οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

    (Visited 276 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά τις σουπιές μας, για να μη σπάσουμε το λεπτό υμένα που περικλείει το πολύτιμο για αυτή τη συνταγή μελάνι.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι στην μισή ποσότητα ελαιόλαδου και μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις σουπιές και το μελάνι.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι, και δοκιμάζουμε.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά διατηρώντας τις σουπιές ζεστές και τότε προσθέτουμε τα ντοματίνια.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ετοιμάζουμε ένα κλασικό ριζότο. Σε καθαρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ένα κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι, σοτάροντάς το για 3 λεπτά.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    «Σβήνουμε» με το κρασί, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό μέχρι το ρύζι μας να γίνει σχεδόν al dente.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Προσθέτουμε τότε τις σουπιές μας με το μελάνι τους, τα μυρωδικά και το λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Το ριζότο μας είναι έτοιμο όταν κάθε σπυρί ρυζιού έχει γύρω του ζουμί. Δοκιμάζουμε σε αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Ρεβιθοκεφτέδες
    επόμενο
    Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη
    • 276 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    1250 γρ. σουπιές μικρές φρέσκιες
    50 γρ. μελάνι σουπιάς
    400 γρ. ρύζι νυχάκι ή αρμπόριο
    2 τεμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    4-5 τεμ. ντοματίνια κομμένα στην μέση
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    100 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    1 ποτήρι Κρασί Λευκό
    1 τεμ. χυμό λεμόνι
    αλάτι θαλασσινό
    Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    ζεστό νερό
    προηγούμενο
    Ρεβιθοκεφτέδες
    επόμενο
    Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη