fbpx
0 0
Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Μαρία Λεμπέση, Παραδοσιακός Ξενώνας «Το Μαρώ», Απολλωνία Σίφνου

Χαρακτηριστικά:

    Αυθεντική Σιφνέικη συνταγή με ονειρεμένη γεύση.  Χαριτολογώντας αποκαλούν τη Σίφνο «νησί του Κοντορεβιθούλη», αφού τα ρεβίθια, που είναι υπερτροφή,  πρωταγωνιστούν στην κουζίνα της.

    Συστατικά

    • Για το τηγάνισμα

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Ρεβύθια Ψιλά 500g – Φεραία Γη
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Family
    Δυόσμος BIO 20g – Αγρόκτημα Ευκαρπία

    Tips

    Αν θέλουμε, για ένα γευστικό twist, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση κάπαρη ή και λιαστή ντομάτα.

    Συνοδευτικό ποτό

    Παραδοσιακά οι ρεβιδοκεφτέδες συνοδεύονται με ούζο που δροσίζουμε με παγωμένο νερό. Προτείνουμε το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 40vol 700ml – ΛΕΒΑ

    (Visited 177 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα αφήνουμε 8 ώρες να «φουσκώσουν».

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό και τα σουρώνουμε να φύγουν τα νερά.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Βάζουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και τα χοντροκόβουμε, γιατί δεν πρέπει να λιώσουν, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αλέθουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Αλέθουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τέλος προσθέτουμε στο μπλέντερ όλα τα πράσινα αρωματικά και ανακατεύουμε ελαφρά.

    Βήμα 7
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, τα λιωμένα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, τα πράσινα αρωματικά, τις πατάτες και ανακατεύουμε δυνατά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 3 ώρες, μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα.

    Βήμα 8
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πλάθουμε σε μπαλίτσες τους ρεβιθοκεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε. Τους απλώνουμε σε μια πιατέλα αφήνοντάς τους για 20 λεπτά «να ξεκουραστούν».

    Βήμα 9
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο που πρέπει να «καίει», γυρίζοντας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

    Βήμα 10
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα και αραδιάζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες για να κρατήσει το πολύ λάδι.

    Βήμα 11
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ντοματάκια.

    προηγούμενο
    Πίτσα Ελληνική
    επόμενο
    Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»
    • 177 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Μεσαίο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    500 γρ. ρεβίθια ψιλά
    3- 4 τεμ. κρεμμύδια ξερά
    1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένο και τριμμένο
    3 κλωνάρια μαϊντανό
    1 κ.σ. μαντζουράνα φυλλαράκια, τριμμένα
    3 τεμ. πατάτες βραστές καθαρισμένες
    αλάτι θαλασσινό
    πιπέρια φρεσκοτριμμένα
    Για το τηγάνισμα
    Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    προηγούμενο
    Πίτσα Ελληνική
    επόμενο
    Ριζότο Σουπιάς «Μαύρη θάλασσα»