Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί
Ομάδα σύνταξης akros
Τα αγαπημένα καλοκαιρινά βλήτα συνδυάζονται με το κατσικίσιο τυρί και τη γραβιέρα σε μία απίθανη τάρτα.
Συστατικά
-
1 κιλό βλήτα
-
3 αυγά φρέσκα
-
250g κατσικίσιο τυρίχονδροτριμμένο
-
150g γραβιέρατριμμένη
-
200g γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
-
λίγο Αλάτι
-
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογικό Κατσικίσιο τυρί | Παραδοσιακό Ελληνικό Τυρί | Nostos Fresh
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών | Bliss Point
Koronis | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης | Olymp
Ανθός Αλατιού | Amvrosia Gourmet
TIPS
Αντί για κατσικίσιο τυρί, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε Φέτα ή Καλαθάκι Λήμνου ή Πετρωτή Άνδρου.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Τα χόρτα και η παρουσία τυριών σε αυτή την πίτα απαιτούν για συνοδεία ένα λευκό ξηρό κρασί. Προτείνουμε το Σαββατιανό Άωτον ΠΓΕ Αττική από το Οινοποιείο Άωτον.
Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε.
Προσθέτουμε τα βλήτα, το κατσικίσιο τυρί, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, στρώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε.
Συστατικά
1 κιλό βλήτα | |
3 αυγά φρέσκα | |
250g κατσικίσιο τυρί | |
150g γραβιέρα | |
200g γιαούρτι στραγγιστό | |
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος | |
λίγο Αλάτι | |
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο |