fbpx
0 0
Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί

Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί

Ομάδα σύνταξης akros

Τα αγαπημένα καλοκαιρινά βλήτα συνδυάζονται με το κατσικίσιο τυρί και τη γραβιέρα σε μία απίθανη τάρτα.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Βιολογικό Κατσικίσιο τυρί | Παραδοσιακό Ελληνικό Τυρί | Nostos Fresh
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών | Bliss Point
Koronis | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης | Olymp
Ανθός Αλατιού | Amvrosia Gourmet

 

TIPS

Αντί για κατσικίσιο τυρί, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε Φέτα ή Καλαθάκι Λήμνου ή Πετρωτή Άνδρου.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Τα χόρτα και η παρουσία τυριών σε αυτή την πίτα απαιτούν για συνοδεία ένα λευκό ξηρό κρασί. Προτείνουμε το Σαββατιανό Άωτον ΠΓΕ Αττική από το Οινοποιείο Άωτον.

(Visited 595 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε καλά από τα υγρά τους.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τα βλήτα, το κατσικίσιο τυρί, τη γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, στρώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τη σερβίρουμε.

προηγούμενο
Αφράτοι Κολοκυθοκεφτέδες
επόμενο
Κολοκυθάκια Μαρινάτα
  • 595 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κιλό βλήτα
3 αυγά φρέσκα
250g κατσικίσιο τυρί χονδροτριμμένο
150g γραβιέρα τριμμένη
200g γιαούρτι στραγγιστό
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
λίγο Αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
προηγούμενο
Αφράτοι Κολοκυθοκεφτέδες
επόμενο
Κολοκυθάκια Μαρινάτα