
Ελαφριά Σκορδαλιά με Πατάτες και Πολτό Σκόρδου
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert
Κουζίνα:
Μία πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη σκορδαλιά, χωρίς να καθαρίσουμε σκόρδα!
Συστατικά
-
500g πατάτες
-
5 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών
-
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ή εναλλακτικά Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Η έντονη γεύση και αψάδα του σκόρδου απαιτεί ένα κρασί με έντονο χαρακτήρα, όπως η Ρετσίνα Άωτον | ΠΓΕ Ρετσίνα Λευκός Ροδίτης.
(Visited 1.125 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Βράστε τις πατάτες, καθαρίστε τες και περάστε τες από τον μύλο των λαχανικών ή πολτοποιήστε τες με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Προσθέστε τον πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, τον ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Συστατικά
Προσαρμογή Μερίδων:
500g πατάτες | |
5 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών | |
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο |