Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη
Γιάννης Μπον, εστιατόριο Ελιά, Βρέκαστρο Τήνου
Μια δροσερή, καλοκαιρινή σαλάτα! Εύκολη, γρήγορη, γευστική και μια πρόταση για ένα ελαφρύ γεύμα.
Συστατικά
-
250 γρ. πέννες
-
15 τεμ. ντοματάκιακομμένα στη μέση
-
ελαιόλαδο
-
100 γρ. κάπαρη
-
1 τεμ. πράσινη πιπεριάκομμένη σε κύβους
-
½ κουταλάκι ρίγανη
-
100 γρ. φέτα σκληρήθρυμματισμένη
-
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
-
1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
-
½ τεμ. χυμό λεμόνι
-
Αλάτι
-
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Πέννες 500g – Kuziniera
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας 500ml – Olymp
Ανθός Κάπαρης 100g – Γεννά την Παράδοση
Ρίγανη Τριμμένη BIO 40g – Φεραία Γη
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη BIO 30g – Βιοβλαστός
Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
Tips
1. Αν δεν μας αρέσει η φέτα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με γραβιέρα ή άλλο τυρί.
2. Μπορούμε να ψήσουμε το τυρί στο γκριλ ή αν δεν θέλουμε καθόλου τυρί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με τόνο κονσέρβας.
Συνοδευτικό ποτό
Ένα ποτήρι δροσερό μοσχοφίλερο δένει αρμονικά με τη σαλάτα μας. Προτείνουμε το Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου.
Βράζουμε τις πέννες σε ελαφρά αλατισμένο νερό με 2 σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις βγάζουμε al dente.
Τις σουρώνουμε και ρίχνουμε 3 σταγόνες ελαιόλαδο.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τις ντοματούλες, την πιπεριά, την πάπρικα, τη ρίγανη, την κάπαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε τις πέννες και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φέτα, τα πιπέρια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη φέτα στις πένες και ανακινούμε τη σαλατιέρα. Αν θέλουμε, τρίβουμε και άλλο πιπέρι και σερβίρουμε.
Συστατικά
250 γρ. πέννες | |
15 τεμ. ντοματάκια | |
ελαιόλαδο | |
100 γρ. κάπαρη | |
1 τεμ. πράσινη πιπεριά | |
½ κουταλάκι ρίγανη | |
100 γρ. φέτα σκληρή | |
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα | |
1 τεμ. ξύσμα λεμονιού | |
½ τεμ. χυμό λεμόνι | |
Αλάτι | |
φρεσκοτριμμένα πιπέρια |