
Ελαφριά Σκορδαλιά με Καρύδια και Πολτό Σκόρδου
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Culinary Expert
Κουζίνα:
Μία ελαφριά και πολύ γευστική σκορδαλιά με τον πολτό σκόρδου του Βαγγέλη Δρίσκα!
Συστατικά
-
100g καρύδια
-
5 κουταλάκια πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών
-
2 κουτ. σούπας ξίδι
-
500g Ψωμίμουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο
-
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
200ml ελαιόλαδο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ή εναλλακτικά Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, όπως το Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο του Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», είναι το τέλειο συνοδευτικό για τη σκορδαλιά μας.
(Visited 1.949 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο
Βάλτε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη όλα τα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένας
απαλός, βελούδινος πουρές.
Συστατικά
Προσαρμογή Μερίδων:
100g καρύδια | |
5 κουταλάκια πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών | |
2 κουτ. σούπας ξίδι | |
500g Ψωμί | |
½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
200ml ελαιόλαδο |