Σουτζουκάκια με Κιμά Κοτόπουλου και Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Βαγγέλης Δρίσκας – Chef & Food Writer
Σουτζουκάκια με μια ντοματένια σάλτσα γεμάτη αρώματα και γεύση!
Συστατικά
-
600γρ. κιμά κοτόπουλου
-
4 κουτ. της σούπας Κρεμμύδιψιλοκομμένο
-
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣμε ελαιόλαδο ή με μείγμα αρωματικών
-
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικομουσκεμένο και στραγγισμένο
-
1 αυγό
-
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
-
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
ελαιόλαδο
-
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας | Συμπυκνωμένη Έτοιμη Σάλτσα | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Πολτός Σκόρδου με Μείγμα Αρωματικών | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανθός Αλατιού σε Νιφάδες | Φυσικό Θαλασσινό Αλάτι | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Προτείνουμε ένα κόκκινο κρασί με στρογγυλεμένες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα, που συνδυάζεται αρμονικά με αρώματα μπαχαρικών, όπως το Κτήμα Νικολάου | ΠΟΠ Νεμέα Ερυθρός Ξηρός ΒΙΟ |Κτήμα Νικολάου.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, αδειάστε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε μετά τον πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ, το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο, το πιπέρι και αλατίστε με ανθό αλατιού ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια.
Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν.
Αδειάστε όλη την ποσότητα της Μαγειρεμένης Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ στη κατσαρόλα και προσθέστε νερό σε ίση ποσότητα. Αφήστε να πάρει μία βράση και μετά βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε το φαγητό για 20 λεπτά.
Συνοδέψτε τα σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι ή νυχάκι.
Συστατικά
600γρ. κιμά κοτόπουλου | |
4 κουτ. της σούπας Κρεμμύδι | |
2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο | |
1 αυγό | |
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο | |
1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
ελαιόλαδο | |
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
ανθό αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ | |
Πιπέρι |