Κατσικάκι με Αγκιναράκια
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Εύκολη, πεντανόστιμη συνταγή!
Συστατικά
-
1 1/2kg κατσίκικομμένο σε μερίδες
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
10 τεμ. αγκινάρακομμένες στη μέση
-
6 τεμ. πατάτα μεσαίου μεγέθους
-
2 τεμ. Καρότοκομμένα σε ροδέλες
-
2 τεμ. κρεμμύδια ξεράψιλοκομμένα
-
8 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκιαψιλοκομμένα
-
1 ματσάκι Ανιθοςψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
2 τεμ. αυγό
-
2 τεμ. λεμόνιχυμός
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Ένα ζωηρό κρασί με οξύτητα και αρωματικό χαρακτήρα, όπως το Μοσχοφίλερο Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου, θα ισορροπήσει εξαίσια δίπλα στις αγκινάρες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά και μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και οι αγκινάρες, ρίχνουμε τον άνιθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό, ανακινώντας απαλά την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Συστατικά
1 1/2kg κατσίκι | |
1/2 φλ. ελαιόλαδο | |
10 τεμ. αγκινάρα | |
6 τεμ. πατάτα μεσαίου μεγέθους | |
2 τεμ. Καρότο | |
2 τεμ. κρεμμύδια ξερά | |
8 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια | |
1 ματσάκι Ανιθος | |
1 ποτήρι λευκό κρασί | |
2 τεμ. αυγό | |
2 τεμ. λεμόνι | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |