
Τάρτα με Κρέμα Μασκαρπόνε & Σύκα
akros food
Μία λαχταριστή κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και μέλι φωλιάζει μέσα σε μια τραγανή βάση τάρτας και γαρνίρεται με σύκα και φυστίκια.
Συστατικά
-
3 τεμ. παξιμάδια κρίθιναθρυμματισμένα
-
2 κουτ. σουπ. καρύδιαχοντροκομμένα
-
8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
70gr ζάχαρη καστανή
-
½ κουτ. γλ. Αλάτι
-
230gr τυρί μασκαρπόνεσε θερμοκρασία δωματίου
-
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή
-
3 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
-
320ml κρέμα γάλακτος
-
8 τεμ. σύκαφρέσκα ή αποξηραμένα κομμένα στη μέση
-
50gr φυστίκια ωμάχοντροτριμμένα
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Ξηρά Σύκα 285g – Dioterra
Κελυφωτό Φιστίκι Φθιώτιδας Τραγανό, Ωμό & Ανάλατο – G.E.T.
Ντακουλάκια Χωρίς Αλάτι 400g – Τα Σφακιά
Nature Blessed Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο – Nature Blessed
Καρύδι – Υγαία
Μέλι Θυμαρίσιο – Melicci
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ – Βιοβλαστός
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τριμμένο παξιμάδι με το χοντροκομμένο καρύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 25 εκ. περίπου και το βάζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Τοποθετούμε στη βάση ένα στρώμα από το μίγμα του παξιμαδιού, πάχους 2-3εκ. περίπου, και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να κάτσει. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 40-45 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το μασκαρπόνε σε κρέμα για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ½ λεπτό ακόμα, μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί με το τυρί. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το μέλι, αναδεύοντας με χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την κρέμα σιγά σιγά μέσα στο μασκαρπόνε και ανακατεύουμε απαλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Απλώνουμε το κρεμώδες μίγμα πάνω στη βάση της τάρτας που έχουμε ετοιμάσει και τη βάζουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε το τσέρκι από την τάρτα, διακοσμούμε με τα φρέσκα και ξερά σύκα, πασπαλίζουμε με το φυστίκι και περιχύνουμε λίγες σταγόνες μέλι.
Συστατικά
3 τεμ. παξιμάδια κρίθινα | |
2 κουτ. σουπ. καρύδια | |
8-10 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
70gr ζάχαρη καστανή | |
½ κουτ. γλ. Αλάτι | |
230gr τυρί μασκαρπόνε | |
3 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή | |
3 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο | |
320ml κρέμα γάλακτος | |
8 τεμ. σύκα | |
50gr φυστίκια ωμά |