
Καγιανάς με Καπνιστό Ψαρονέφρι
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Μια παραλλαγή της φημισμένης Πελοποννησιακής συνταγής!
Συστατικά
-
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1kg ώριμες ντομάτεςαποφλοιωμένες και περασμένες στο μπλέντερ
-
200γρ. καπνιστό ψαρονέφρι
-
6 τεμ. αυγόλίγη
-
αποξηραμένη ρίγανηλίγη
-
αλάτι θαλασσινό
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Ψαρονέφρι Καπνιστό «Τσιανάβας»
Kalamata – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp
Ρίγανη Τριμμένη BIO 40g – Φεραία Γη
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Επειδή το κρασί δεν ταιριάζει με την γευστική ένταση του αυγού, προτείνουμε ένα τσίπουρο, όπως το Τσίπουρο Τυρνάβου Με Γλυκάνισο 200ml – Αποσταγματοποιείο Βρυσσά, ως συνοδευτικό ποτό για τον καγιανά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το καπνιστό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
Συστατικά
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1kg ώριμες ντομάτες | |
200γρ. καπνιστό ψαρονέφρι | |
6 τεμ. αυγό | |
αποξηραμένη ρίγανη | |
αλάτι θαλασσινό | |
Πιπέρι |