fbpx
1 0
Καγιανάς με Καπνιστό Ψαρονέφρι

Καγιανάς με Καπνιστό Ψαρονέφρι

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Μια παραλλαγή της φημισμένης Πελοποννησιακής συνταγής!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Ψαρονέφρι Καπνιστό «Τσιανάβας»
Kalamata – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ψυχρής Έκθλιψης ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp
Ρίγανη Τριμμένη BIO 40g – Φεραία Γη
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet

 Συνοδευτικό ποτό

Επειδή το κρασί δεν ταιριάζει με την γευστική ένταση του αυγού, προτείνουμε ένα τσίπουρο, όπως το Τσίπουρο Τυρνάβου Με Γλυκάνισο 200ml – Αποσταγματοποιείο Βρυσσά, ως συνοδευτικό ποτό για τον καγιανά.

(Visited 3.552 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το καπνιστό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες. Ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.

προηγούμενο
Δροσερό Ταμπουλέ
επόμενο
Κατσικάκι με Αγκιναράκια
  • 3.552 Προβολές
  • Μερίδες 2
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1kg ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και περασμένες στο μπλέντερ
200γρ. καπνιστό ψαρονέφρι
6 τεμ. αυγό λίγη
αποξηραμένη ρίγανη λίγη
αλάτι θαλασσινό
Πιπέρι
προηγούμενο
Δροσερό Ταμπουλέ
επόμενο
Κατσικάκι με Αγκιναράκια