fbpx
0 0
Ρεβιθάδα Φούρνου της Σμύρνης

Ρεβιθάδα Φούρνου της Σμύρνης

akros food

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Μια γευστική δημιουργία που ξυπνά νοσταλγικές αναμνήσεις της κουζίνας της Σμύρνης του χθες και του σήμερα.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Ρεβύθια Ψιλά 500g – Φεραία Γη
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms

Tips

Οι μαγείρισσες της Σμύρνης συνήθιζαν να βάζουν το δενδρολίβανο μέσα σε τουλπάνι, το οποίο αφαιρούσαν στο τέλος του μαγειρέματος. Με αυτό τον τρόπο έπαιρνε το  φαγητό το διακριτικό άρωμά του δενδρολίβανου, χωρίς αυτό να χαθεί μέσα στην ρεβιθάδα και την πικρίσει.

Συνοδευτικό ποτό

Η δροσερή οξύτητα και η αίσθηση πληρότητας στο στόμα του Αμπελοτεμάχιο Vineyard No 3511738211 Λευκός BIO 750ml – Αμπελοτεμάχιο 211 θα ισορροπήσουν εξαιρετικά δίπλα στο γήινο και αρωματικό χαρακτήρα του φαγητού μας.

(Visited 594 times, 3 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες αλλάζοντας δύο φορές το νερό.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια σε σιγανή φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά περίπου για 1 ώρα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βγάζουμε τα ρεβίθια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πυρέξ ή πήλινη γάστρα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το τριμμένο κρεμμύδι. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα ρεβίθια και συμπληρώνουμε με το ελαιόλαδο.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε στην γάστρα και το δενδρολίβανο.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις ροδέλες κρεμμυδιού και μόλις πάρουν χρώμα τις «στρώνουμε» στην επιφάνεια των ρεβιθιών. Πάνω από το κρεμμύδι στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 8
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ψήνουμε την ρεβιθάδα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες καλά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βήμα 9
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε την ρεβιθάδα να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Απολαυστικές Τηγανίτες (Pancakes)
επόμενο
Σταφιδωτά Μπισκότα
  • 594 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. ρεβίθια
3-4 τεμ. ντομάτες ώριμες τριμμένες
4 τεμ. ξερά κρεμμύδια μεγάλα ,κομμένα σε ροδέλες
2 τεμ. ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 τεμ. ντομάτα μεγάλη ,κομμένη σε ροδέλες
1 φλ. ελαιόλαδο
2 πρέζες δενδρολίβανο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προηγούμενο
Απολαυστικές Τηγανίτες (Pancakes)
επόμενο
Σταφιδωτά Μπισκότα