
Κουνέλι Κοκκινιστό με Ταλιατέλες
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Το κοκκινιστό κουνέλι το συναντάμε συχνότερα στις τοπικές συνταγές της Κρήτης, της Φολέγανδρου, της Λήμνου. Εδώ το συνδυάζουμε με χειροποίητες ταλιατέλες, που το φαρδύ σχήμα τους θα συγκρατήσει την πλούσια σάλτσα.
Συστατικά
-
1 1/2kg κουνέλικομμένο σε μερίδες
-
500γρ. ταλιατέλες
-
200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
4 τεμ. ντομάτατριμμένες
-
3 τεμ. κρεμμύδια ξεράτριμμένα στον τρίφτη
-
1 κ.γλ. πολτός σκόρδου
-
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
-
1 τεμ. ξυλάκι κανέλας
-
8 κόκκοι μπαχάρι
-
1 κ.γλ. δενδρολίβανο ξερό
-
Αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κουνέλι «Τρομπέτας»
Ταλιατέλες Με Αυγό 500g- Kuziniera
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Οι έντονες στρογγυλεμένες ταννίνες του Διαμαντόπετρα Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης από σταφύλια των ποικιλιών Syrah και Μανδηλαριά θα συντροφεύσουν ιδανικά αυτό το πλούσιο πιάτο.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον πολτό σκόρδου, την κανέλα, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα καλύψει. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και κατόπιν τις σουρώνουμε.
Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το κουνέλι σε ρηχό πιάτο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.
Συστατικά
1 1/2kg κουνέλι | |
500γρ. ταλιατέλες | |
200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη | |
4 τεμ. ντομάτα | |
3 τεμ. κρεμμύδια ξερά | |
1 κ.γλ. πολτός σκόρδου | |
1 κ.σ. πελτές ντομάτας | |
1 τεμ. ξυλάκι κανέλας | |
8 κόκκοι μπαχάρι | |
1 κ.γλ. δενδρολίβανο ξερό | |
Αλάτι | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |