fbpx
1 0
Κουνέλι Κοκκινιστό με Ταλιατέλες

Κουνέλι Κοκκινιστό με Ταλιατέλες

«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας

Το κοκκινιστό κουνέλι το συναντάμε συχνότερα στις τοπικές συνταγές της Κρήτης, της Φολέγανδρου, της Λήμνου. Εδώ το συνδυάζουμε με χειροποίητες ταλιατέλες, που το φαρδύ σχήμα τους θα συγκρατήσει την πλούσια σάλτσα.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Κουνέλι «Τρομπέτας»
Ταλιατέλες Με Αυγό 500g- Kuziniera
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Traditional 1lt – Olive E-LA-WON
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet

 Συνοδευτικό ποτό

Οι έντονες στρογγυλεμένες ταννίνες του Διαμαντόπετρα Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης από σταφύλια των ποικιλιών Syrah και Μανδηλαριά θα συντροφεύσουν ιδανικά αυτό το πλούσιο πιάτο.

(Visited 2.721 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον πολτό σκόρδου, την κανέλα, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα καλύψει. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και κατόπιν τις σουρώνουμε.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το κουνέλι σε ρηχό πιάτο, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με ένα κλωναράκι δενδρολίβανο.

προηγούμενο
Κατσικάκι με Αγκιναράκια
επόμενο
Πατατοσαλάτα με Κρίταμο & Μουστάρδα
  • 2.721 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 1/2kg κουνέλι κομμένο σε μερίδες
500γρ. ταλιατέλες
200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 τεμ. ντομάτα τριμμένες
3 τεμ. κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
1 κ.γλ. πολτός σκόρδου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 τεμ. ξυλάκι κανέλας
8 κόκκοι μπαχάρι
1 κ.γλ. δενδρολίβανο ξερό
Αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
προηγούμενο
Κατσικάκι με Αγκιναράκια
επόμενο
Πατατοσαλάτα με Κρίταμο & Μουστάρδα