fbpx
0 0
Ραβανί με Μαστίχα και Γλυκό Κουταλιού

Ραβανί με Μαστίχα και Γλυκό Κουταλιού

Εστιατόριο ΕΜΠΟΡΕΙΟ, Μαύρα Βόλια, Χίος

Ένα παραδοσιακό γλυκό με άρωμα μαστίχας, μανταρινιού και πορτοκαλιού που περιχύνουμε με το αγαπημένο γλυκό του κουταλιού.

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
Ζάχαρη Demerara ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός
Γλυκό Κουταλιού Περγαμόντο 460g – Iamvi
Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι 260g- Iamvi

Tips

Μπορούμε να συνοδέψουμε το γλυκό μας με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

(Visited 375 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να “αφρατέψουν”.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χτυπάμε τα αβγά σε στεγνό και καθαρό κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης σιγά-σιγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη μαστίχα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το μείγμα αλευριού, κουταλιά-κουταλιά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα οβάλ πυρέξ ή ένα ταψί διαμέτρου 26 εκ. και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, το ραβανί μας είναι ψημένο.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να “δέσει”. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βρέχουμε το ραβανί μας προσεκτικά σε όλα τα σημεία.

Βήμα 8
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφού κρυώσει καλά το ραβανί, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το διακοσμούμε με αμυγδαλόψιχα.

Βήμα 9
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Για την αυθεντική χιώτικη εκδοχή πάνω από το ραβανί βάζουμε την ώρα που το σερβίρουμε μια κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο ή κυδώνι ή περγαμόντο που δένουν αρμονικά.

προηγούμενο
Στριφτάρια με Μανιτάρια, Κρητικό Αθόγαλο & Λαχανικά
επόμενο
Χταπόδι με Γλυκό Κρασί
  • 375 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 1/3 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/3 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 ζάχαρη καστανή
1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1/2 ποτήρι γάλα
5 τεμ. αυγό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη άχνη
3 ποτήρια Νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα μανταρινιού
2 κ.σ χυμός λεμονιού
2 κ.σ χυμός χιώτικου μανταρινιού
3 κ.γ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
100 γρ. αμυγδαλόψιχα
50 γρ. γλυκό κουταλιού
προηγούμενο
Στριφτάρια με Μανιτάρια, Κρητικό Αθόγαλο & Λαχανικά
επόμενο
Χταπόδι με Γλυκό Κρασί