Παστουρμαδοπιτάκια
akros food
Μια μερακλίδικη λιχουδιά με πλούσια μπαχαρένια αρώματα και έντονη γεύση από τον παστουρμά!
Συστατικά
-
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
-
12-15 φέτες παστουρμάχωρίς το τσιμένι
-
400γρ. γραβιέρακομμένη σε λεπτές φέτες
-
100γρ. λιαστές ντομάτεςκομμένες σε λωρίδες
-
½ φλυτζ. ελιές πράσινεςεκπυρηνωμένες, κομμένες σε ροδέλες
-
¾ φλυτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 ντομάτες ώριμεςκομμένες σε ροδέλες
-
2 πιπεριές πράσινεςκομμένες σε λωρίδες
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Γραβιέρα Σπηλιάς Παλαιωμένη 12 Μηνών – Bliss Point
Αποξηραμένα Τοματίνια Cherry Σε Ηλιέλαιο – Geothermiki Hellas
Μιξ Ελιές Πράσινες & Καλαμών Εκπ/νες – Olymp
Sotirali BIO Blend |Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο| Sotirale Family
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Σαν κλασικός τσιπουρομεζές, τα παστουρμαδοπιτάκια θα ταιριάξουν υπέροχα με το Θεσσαλικό Τσίπουρο Χωρίς Γλυκάνισο – Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»
Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε φαρδιές λωρίδες. Αλείφουμε μία λωρίδα πολύ καλά με ελαιόλαδο. Στην μία άκρη της λωρίδας βάζουμε μία φέτα γραβιέρα και από πάνω μία φέτα παστουρμά, 2 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας και τελειώνουμε με 2-3 ροδέλες ελιάς, λιαστή ντομάτα και πράσινες πιπεριές
Διπλώνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες του φύλλου πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε με προσοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα ρολάκι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Μεταφέρουμε τα παστουρμαδοπιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα παστουρμαδοπιτάκια ζεστά.
Συστατικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες | |
12-15 φέτες παστουρμά | |
400γρ. γραβιέρα | |
100γρ. λιαστές ντομάτες | |
½ φλυτζ. ελιές πράσινες | |
¾ φλυτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
2 ντομάτες ώριμες | |
2 πιπεριές πράσινες |