fbpx
0 0
Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο

Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο

Γιώργος Μακράκης, Παραδοσιακό Ξενώνας «Μηλιά» Χανίων

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Τα μαυρομάτικα αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου, βιταμίνης Α και Β1, πρωτεϊνών, φυλλικού οξέος και φυτικών ινών.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε (από akros.gr)

Δικότυλον Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού 500g – Φενέα Γη
ΕυΔόκιμον Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO100g – Βιοβλαστός

Tips

1. Τα φασόλια πρέπει να σερβίρονται τραγανά και όχι λιωμένα.
2. Το μάραθο αν είναι «άγριο» έχει πιο δυνατό άρωμα.
3. Αν δεν βρούμε μάραθο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με άνηθο.

Συνοδευτικό ποτό

Ένα κρασί ροζέ από αγιωργήτικο σταφύλι «δένει» αρμονικά.  Επιλέγουμε το Νικολάου Ροζέ BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου

(Visited 314 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να «κάψει». Σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα φασόλια. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 3 με 5 λεπτά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το μάραθο και ξανά ανακατεύουμε αφήνοντας να πάρουν μια βράση.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα καρότα και τα μπαχαρικά μας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις τα φασόλια είναι έτοιμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη
επόμενο
Μελένιες Τηγανίτες
  • 314 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. Φασόλια Μαυρομάτικα
1 ½ κούπα Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 τεμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ή 3 μεγάλα μάτσα μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
2 τεμ. χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 τεμ. καρότα κομμένα σε φέτες
αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
προηγούμενο
Λουκουμάδες Μπακαλιάρου με Σκορδαλιά Παντζαριού και Κάπαρη
επόμενο
Μελένιες Τηγανίτες