fbpx
0 0
Ρυζόγαλο με Γλυκό Κουμκουάτ

Ρυζόγαλο με Γλυκό Κουμκουάτ

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΝΕΦΕΛΗ», ΧΩΡΑ ΣΚΥΡΟΥ

Το κερκυραϊκό Κουμ-κουάτ προσδίδει ένα γευστικό twist στο κλασικό και αγαπημένο ρυζόγαλο.

Συστατικά

  • Για το φινίρισμα

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
Lazaris Γλυκό Κουμ Κουάτ Στραγγιστό 200g – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Lazaris Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) 250ml – Lazaris Distillery & Artisan Sweets
Κανέλα Κεϋλάνης σε Σκόνη 50g – Βιοβλαστός

Tips

Το πασπάλισμα με την κανέλα γίνεται την στιγμή σερβίρουμε το γλυκό και όχι όταν το βάζουμε στο ψυγείο, γιατί υγραίνεται και «απλώνει».

Συνοδευτικό ποτό

Lazaris Λικέρ Κουμ Κουάτ (Π.Γ.Ε.) 250ml – Lazaris Distillery & Artisan Sweets

(Visited 600 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με παχιά βάση και προσθέτουμε το γάλα και 1 καρπό βανίλιας.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ζεσταίνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να σιγοβράσει για 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφαιρούμε τον καρπό της βανίλιας και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα κομματάκια γλυκού και 1 κ.σ. λικέρ στο τέλος, ανακατεύοντας ελαφρά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε στο ψυγείο το ρυζόγαλο για 2 ώρες.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και το διακοσμούμε με ροδοπέταλα.

προηγούμενο
Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια
επόμενο
Limoncello Velvet
  • 600 Προβολές
  • Μερίδες 2
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
600 ml γάλα
1 καρπός βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη
30 – 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. γλυκό κουταλιού κουμκουάτ κομμένο σε κομματάκια
1 κ.σ. λικέρ κουμκουάτ
Για το φινίρισμα
Κανέλλα σε σκόνη
Ροδοπέταλα
προηγούμενο
Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια
επόμενο
Limoncello Velvet