
Σουπιές Μαρινάτες με Μυρωδικά
akros food
Τα φρέσκα αρωματικά φυτά συνδυάζονται υπέροχα με τις σουπιές και τους χαρίζουν εξαίσια γεύση και άρωμα.
Συστατικά
-
6 τμχ. σουπιέςφρέσκιες ή κατεψυγμένες
-
½ κ.σ. εστραγκόνδιατηρημένο σε λάδι
-
½ κ.σ. Θυμάριδιατηρημένο σε λάδι
-
½ κ.σ. βασιλικόςδιατηρημένος σε λάδι
-
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
ξύσμα λεμονιού
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
4 καρότα
-
1 φινόκιο
-
1 σακούλα ψησίματος
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Εστραγκόν σε Λάδι – Amvrosia Gourmet
Θυμάρι σε Λάδι – Amvrosia Gourmet
Βασιλικός σε Λάδι – Amvrosia Gourmet
Αλάτι με Λεμόνι Μύλος – Amvrosia Gourmet
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία | Ziro Sitia
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Η θαλασσινή αλμύρα της σουπιάς, η αρωματική πολυπλοκότητα των βοτάνων και η γλυκανισάτη γεύση από το φινόκιο απαιτούν για συνοδεία ένα καλό ούζο, όπως το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42%vol.
Καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας το κόκκαλο, τα εντόσθια, το στόμα, τα μάτια και το δέρμα.
Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά και το αλάτι. Μαρινάρουμε τις σουπιές για 1 ώρα περίπου στη μαρινάτα που ετοιμάσαμε.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες και το φινόκιο σε πολύ λεπτές λωρίδες.
Αδειάζουμε μέσα στη σακούλα ψησίματος τις σουπιές μαζί με τη μαρινάτα τους και προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το φινόκιο και τα καρότα.
Κλείνουμε τη σακούλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Συστατικά
6 τμχ. σουπιές | |
½ κ.σ. εστραγκόν | |
½ κ.σ. Θυμάρι | |
½ κ.σ. βασιλικός | |
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
ξύσμα λεμονιού | |
χυμό από 1 λεμόνι | |
4 καρότα | |
1 φινόκιο | |
1 σακούλα ψησίματος |