Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο
Ομάδα σύνταξης akros
Μία εύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο!
Συστατικά
-
3 φλυτζάνια πράσινα κολοκύθιαψιλοτριμμένα και στραγγισμένα
-
1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φλυτζάνι τυρί φέταχονδροτριμμένη
-
½ φλυτζάνι γραβιέραπικάντικη τριμμένη
-
1 φλυτζάνι δυόσμος φρέσκος
-
1 Κρεμμύδι
-
4 αυγά φρέσκα
-
λίγο Αλάτι
-
λίγο μαύρο πιπέρι
-
λίγη τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογική φέτα ΠΟΠ | Nostos Fresh
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη | Bliss Point
Koronis | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Olymp
Βιολογική Τριμμένη Φρυγανιά Σιταριού | Bauck Hof
Ανθός Αλατιού | Amvrosia Gourmet
Πιπέρι Μαύρο BIO | Βιοβλαστός
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Το άρωμα το δυόσμου, η φυτικότητα των κολοκυθιών και η φέτα αναζητούν για συνοδό ένα ελαφρύ λευκό κρασί. Προτείνουμε τη Μαλαγουζιά Νικολού 2018 | ΠΓΕ Αττική | Οινοποιείο Νικολού
Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τα αναμιγνύουμε μέσα σε ένα μπολ με τα τριμμένα κολοκύθια. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι).
Παίρνουμε μια ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους, τη λαδώνουμε, την πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και αδειάζουμε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί η πίτα, την βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
Συστατικά
3 φλυτζάνια πράσινα κολοκύθια | |
1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
1 φλυτζάνι τυρί φέτα | |
½ φλυτζάνι γραβιέρα | |
1 φλυτζάνι δυόσμος φρέσκος | |
1 Κρεμμύδι | |
4 αυγά φρέσκα | |
λίγο Αλάτι | |
λίγο μαύρο πιπέρι | |
λίγη τριμμένη φρυγανιά |