
Μους Σοκολάτας Χωρίς Αυγά
Ομάδα σύνταξης akros
Μία ανάλαφρη μους που ταιριάζει απίστευτα με φρέσκα φρούτα!
Συστατικά
-
200g σοκολάτα κουβερτούρα
-
250ml κρέμα γάλακτος
-
50ml γάλα αγελαδινό
-
50g κακάοσε κομμάτια
-
8 σαβαγιάρ
-
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κουβερτούρα Μαύρη | Βιολογική Vegan | Vivani
Βιολογικά Ακατέργαστα Κομμάτια Κακάο Cacao Nibs Raw | GreenBay
Σαβαγιάρ Μπισκότα | Dr Schar
Σε ένα μπεν-μαρί ρίχνουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσει εντελώς λεία υφή.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το γάλα και το ενσωματώνουμε με τη σοκολάτα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάμε σε σαντιγί. Την προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Μοιράζουμε της μους σε γυάλινα ποτηράκια και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με κακάο και φύλλα δυόσμου και συνοδεύουμε με μπισκότα σαβαγιάρ και φρέσκα φρούτα.
Συστατικά
200g σοκολάτα κουβερτούρα | |
250ml κρέμα γάλακτος | |
50ml γάλα αγελαδινό | |
50g κακάο | |
8 σαβαγιάρ | |
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου |