
Πέτουρα με Πέστο Μανιταριών
Ομάδα σύνταξης akros
Αυτή η πρωτότυπη σάλτσα πέστο από μανιτάρια θα χαρίσει πλούσια γεύση με ρουστίκ νότες στο ζυμαρικό μας!
Συστατικά
-
Για το πέστο
-
30γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα
-
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες
-
30γρ. μανιτάρι shiitake αποξηραμένο
-
30γρ. μανιτάρι αγαρικό αποξηραμένο
-
30γρ. ποικιλία μανιταριών του δάσους αποξηραμένα
-
150γρ. γραβιέρα παλαιωμένη τριμμένη
-
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2-3 λιαστές ντομάτες
-
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
-
1 κ.γ. πολτό σκόρδου
-
λίγο Αλάτι
-
Πιπέρι
-
μαϊντανός φρέσκοςψιλοκομμένος
-
Για τα ζυμαρικά
-
500γρ. ζυμαρικά
-
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Πέτουρα Ζυμαρικά Αυγά Γάλα | Αγροζύμη
Αποξηραμένα Άγρια Βασιλομανίταρα Δάσους σε Φέτες | Mushrooms Hellas
Αποξηραμένο Μανιτάρι Κανθαρέλλα Σε Φέτες | Δίρφυς
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shitake Σε Φέτες | Δίρφυς
Αποξηραμένα Μανιτάρια Ποικιλία του Δάσους Σε Φέτες | Δίρφυς
Αφυδατωμένο Μανιτάρι Αγαρικό Σε Φέτες | Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
Αποξηραμένα Τοματίνια Cherry | Geothermiki Hellas
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη | Bliss Point
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Stalia
Θυμάρι | Άρωμα Βουνού
TIPS
Αντί για πέτουρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παπαρδέλες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό με φαρδύ σχήμα που θα συγκρατήσει τη σάλτσα.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα παλαιωμένο λευκό, όπως το Όβηλος ΠΓΕ Παγγαίο | Κτήμα Βιβλία Χώρα θα ταιριάξει μοναδικά με τις έντονες γεύσεις του πιάτου μας.
Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό, στο οποίο μούλιασαν, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια, τον πολτό σκόρδου, το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μπλέντερ σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, και χτυπάμε τα υλικά έτσι, ώστε να φαίνονται πολύ μικρά κομμάτια.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μίγμα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το πέστο μανιταριών και λίγο από το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για το πέστο |
|
30γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα | |
30γρ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένες | |
30γρ. μανιτάρι shiitake αποξηραμένο | |
30γρ. μανιτάρι αγαρικό αποξηραμένο | |
30γρ. ποικιλία μανιταριών του δάσους αποξηραμένα | |
150γρ. γραβιέρα παλαιωμένη τριμμένη | |
120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
2-3 λιαστές ντομάτες | |
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο | |
1 κ.γ. πολτό σκόρδου | |
λίγο Αλάτι | |
Πιπέρι | |
μαϊντανός φρέσκος | |
Για τα ζυμαρικά |
|
500γρ. ζυμαρικά | |
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι |