fbpx
0 0
Πέτουρα με Πέστο Μανιταριών

Πέτουρα με Πέστο Μανιταριών

Ομάδα σύνταξης akros

Αυτή η πρωτότυπη σάλτσα πέστο από μανιτάρια θα χαρίσει πλούσια γεύση με ρουστίκ νότες στο ζυμαρικό μας!

Συστατικά

  • Για το πέστο

  • Για τα ζυμαρικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Πέτουρα Ζυμαρικά Αυγά Γάλα | Αγροζύμη
Αποξηραμένα Άγρια Βασιλομανίταρα Δάσους σε Φέτες | Mushrooms Hellas
Αποξηραμένο Μανιτάρι Κανθαρέλλα Σε Φέτες | Δίρφυς
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shitake Σε Φέτες | Δίρφυς
Αποξηραμένα Μανιτάρια Ποικιλία του Δάσους Σε Φέτες | Δίρφυς
Αφυδατωμένο Μανιτάρι Αγαρικό Σε Φέτες | Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
Αποξηραμένα Τοματίνια Cherry | Geothermiki Hellas
Πολτός Σκόρδου με Ελαιόλαδο | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη | Bliss Point
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Stalia
Θυμάρι | Άρωμα Βουνού

TIPS

Αντί για πέτουρα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παπαρδέλες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό με φαρδύ σχήμα που θα συγκρατήσει τη σάλτσα.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Ένα παλαιωμένο λευκό, όπως το Όβηλος ΠΓΕ Παγγαίο | Κτήμα Βιβλία Χώρα θα ταιριάξει μοναδικά με τις έντονες γεύσεις του πιάτου μας.

(Visited 790 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό, στο οποίο μούλιασαν, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια, τον πολτό σκόρδου, το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στο μπλέντερ σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, και χτυπάμε τα υλικά έτσι, ώστε να φαίνονται πολύ μικρά κομμάτια.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μίγμα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το πέστο μανιταριών και λίγο από το νερό που μούλιασαν τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Μους Σοκολάτας Χωρίς Αυγά
επόμενο
Σαλάτα Λάχανο με Απάκι και Ξινόμηλο
  • 790 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη
προηγούμενο
Μους Σοκολάτας Χωρίς Αυγά
επόμενο
Σαλάτα Λάχανο με Απάκι και Ξινόμηλο