fbpx
0 0
Μελένιες Τηγανίτες

Μελένιες Τηγανίτες

Αναστάσιος Πάλλης, Συκιές Ν. Εύβοια

Αγαπημένη μελένια γλυκιά δημιουργία μικρών και μεγάλων από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα, θρεπτική και νόστιμη.

Συστατικά

  • Για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Μέλι Θυμαρίσιο 300g – Queenscent
Καρυδόψιχα BIO 150g – Βιοβλαστός
Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 40vol 700ml – ΛΕΒΑ

 

Tips

1. Μπορείτε ακόμα να κάνετε ένα χαρμάνι με τους αγαπημένους ξηρούς καρπούς.
2. Μπορείτε να τις σερβίρετε με μια μπάλα από το αγαπημένο σας παγωτό.
3. Μπορείτε αντί για μέλι να τις διανθίσετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.

(Visited 211 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι προσθέτουμε το ούζο, το αλάτι, τη ζάχαρη και σιγά σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι καλαμποκέλαιο να «κάψει». Στην συνέχεια γεμίζουμε ένα μεγάλο κουτάλι με χυλό και τον ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά προσεκτικά στο καυτό λάδι.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε τις τηγανίτες να ροδοκοκκινίσουν από την μια πλευρά και με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα τις γυρίζουμε προσεκτικά και από την άλλη.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε για λίγο τις τηγανίτες μέχρι να φύγουν τα πολλά λάδια.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τις σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, τις περιχύνουμε με μέλι αρωματικό και τις πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.

προηγούμενο
Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο
επόμενο
Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί
  • 211 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Νερό «όσο πάρει»
1 σφηνάκι ούζο ή μαστίχα
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
καρύδια χοντροσπασμένα
μέλι θυμαρίσιο
Για το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο
προηγούμενο
Φασόλια Μαυρομάτικα με Μάραθο και Καρότο
επόμενο
Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί