
Κρητικός Ντάκος
Ομάδα σύνταξης akros
Ένα ορεκτικό, κατάλληλο και ως ελαφρύ γεύμα, με το άρωμα του καλοκαιριού!
Συστατικά
-
4 κριθαροκουλούρες
-
200g τυρί φέταθρυμματισμένη
-
100g πολτός ελιάς μαύρης
-
2 ντομάτεςμέτριες
-
1 Κρεμμύδικομμένο σε κυβάκια
-
2 κ.σ. κάπαρη
-
8 ελιέςΚαλαμών ή Θρούμπες
-
ρίγανη αποξηραμένη
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Κριθαροκουλούρες Ολικής ΄Αλεσης | Κτήμα Βελεγράκη
Βιολογική Φέτα ΠΟΠ| Nostos Fresh
Πατέ Μαύρης Ελιάς 200g | Amvrosia Gourmet
Κάπαρη σε Άλμη 180g | Amvrosia Gourmet
Ziro Sitia | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία
Βιολογικές Ελιές Θάσου Θρούμπες 250g | Olis
Ρίγανη BIO 40g – Άρωμα Βουνού
TIPS
Αντί για Φέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρητική Ξινομυζήθρα.
Δεν χρειάζεται να βρέξουμε την κριθαροκουλούρα με νερό, καθώς τα υγρά της ντομάτας και το ελαιόλαδο θα προσδώσουν την απαραίτητη υγρασία.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Μία κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά Κρήτης 200ml | Τσικουδιά Χαράκι, είναι το τέλειο συνοδευτικό.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια, αφού πρώτα την αποφλοιώσουμε.
Ραντίζουμε τις κριθαροκουλούρες με το ελαιόλαδο και αλείφουμε τον πολτό ελιάς.
Τοποθετούμε από πάνω τα κυβάκια ντομάτας, το κρεμμύδι, τη φέτα και την κάπαρη.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.
Συστατικά
4 κριθαροκουλούρες | |
200g τυρί φέτα | |
100g πολτός ελιάς μαύρης | |
2 ντομάτες | |
1 Κρεμμύδι | |
2 κ.σ. κάπαρη | |
8 ελιές | |
ρίγανη αποξηραμένη |