fbpx
0 0
Κρητικός Ντάκος

Κρητικός Ντάκος

Ομάδα σύνταξης akros

Χαρακτηριστικά:

    Ένα ορεκτικό, κατάλληλο και ως ελαφρύ γεύμα, με το άρωμα του καλοκαιριού!

    Συστατικά

    Οδηγίες

    Share

    ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

    Κριθαροκουλούρες Ολικής ΄Αλεσης | Κτήμα Βελεγράκη
    Βιολογική Φέτα ΠΟΠ| Nostos Fresh
    Πατέ Μαύρης Ελιάς 200g | Amvrosia Gourmet
    Κάπαρη σε Άλμη 180g | Amvrosia Gourmet
    Ziro Sitia | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΠΟΠ Σητεία
    Βιολογικές Ελιές Θάσου Θρούμπες 250g | Olis
    Ρίγανη BIO 40g – Άρωμα Βουνού

    TIPS

    Αντί για Φέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρητική Ξινομυζήθρα.

    Δεν χρειάζεται να βρέξουμε την κριθαροκουλούρα με νερό, καθώς τα υγρά της ντομάτας και το ελαιόλαδο θα προσδώσουν την απαραίτητη υγρασία.

    ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

    Μία κρητική τσικουδιά, όπως η Τσικουδιά Κρήτης 200ml | Τσικουδιά Χαράκι, είναι το τέλειο συνοδευτικό.

    (Visited 237 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια, αφού πρώτα την αποφλοιώσουμε.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ραντίζουμε τις κριθαροκουλούρες με το ελαιόλαδο και αλείφουμε τον πολτό ελιάς.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Τοποθετούμε από πάνω τα κυβάκια ντομάτας, το κρεμμύδι, τη φέτα και την κάπαρη.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη, γαρνίρουμε με τις ελιές και σερβίρουμε.

    προηγούμενο
    Τιραμισού Χωρίς Αυγά
    επόμενο
    Μπάρες με Φυστικοβούτυρο και Σταφίδες
    • 237 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    4 κριθαροκουλούρες
    200g τυρί φέτα θρυμματισμένη
    100g πολτός ελιάς μαύρης
    2 ντομάτες μέτριες
    1 Κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
    2 κ.σ. κάπαρη
    8 ελιές Καλαμών ή Θρούμπες
    ρίγανη αποξηραμένη
    προηγούμενο
    Τιραμισού Χωρίς Αυγά
    επόμενο
    Μπάρες με Φυστικοβούτυρο και Σταφίδες