
Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια
ΑΜΑΛΙΑ ΜΠΙΡΤΣΑ, ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ένα απίθανο ορεκτικό που συνδυάζει τη μεστή γεύση της φάβας Φενεού με τη γλύκα των καραμελωμένων κρεμμυδιών.
Συστατικά
-
500 γρ. Φάβα Φενεού
-
1 τεμ. Κρεμμύδιξερό κομμένο στα 4
-
1-2 τεμ. καρότα
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 φύλλα δάφνη
-
αλάτι θαλασσινό
-
πιπέριαφρεσκοτριμμένα
-
ρίγανη
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
κρεμμύδιακαραμελωμένα
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Μικρογεύματα Καραμελωμένα Κρεμμύδια 200g – Αμαλί Κεράσματα
Δικότυλον Φάβα Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO100g – Βιοβλαστός
Ρίγανη BIO 25g – Aroma Farms
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms
Tips
Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τη φάβα:
- Με κάπαρη και καπαρόφυλλα
- Με χταπόδι κρασάτο
Συνοδευτικό ποτό
Γιαλούδα Λευκός 750ml – Αμπελώνες Μυκόνου
Ένα κρασί με λαμπερό, διαυγές χρώμα και αρώματα που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών και ορυκτά. Η λεπτή οξύτητα και η καθαρή φρουτώδης επίγευση θα ταιριάξουν θαυμάσια με το ορεκτικό μας.
Ξεπλένουμε τη φάβα δύο με τρία χέρια με κρύο νερό.
Σε τρία μέρη νερό βάζουμε ένα μέρος φάβας.
Σε κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σε αναλογία 3 μέρη νερό βάζουμε 1 μέρος φάβας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη.
Η φάβα θέλει συχνά έλεγχο και ανακάτεμα γιατί “πιάνει”.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει και να πιεί όλα τα υγρά της, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο, εάν δεν τα θέλουμε.
Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και να γίνει σαν αλοιφή.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την περιλούζουμε με ελαιόλαδο.
Σε πιατέλα σερβίρουμε την φάβα γαρνίροντας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συστατικά
500 γρ. Φάβα Φενεού | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
1-2 τεμ. καρότα | |
2 σκελίδες σκόρδο | |
2 φύλλα δάφνη | |
αλάτι θαλασσινό | |
πιπέρια | |
ρίγανη | |
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
κρεμμύδια |