fbpx
0 0
Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια

Φάβα με Kαραμελωμένα Kρεμμύδια

ΑΜΑΛΙΑ ΜΠΙΡΤΣΑ, ΑΜΑΛΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ

Ένα απίθανο ορεκτικό που συνδυάζει τη μεστή γεύση της φάβας Φενεού με τη γλύκα των καραμελωμένων κρεμμυδιών.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Μικρογεύματα Καραμελωμένα Κρεμμύδια 200g – Αμαλί Κεράσματα
Δικότυλον Φάβα Φενεού ΠΓΕ 500g – Φενέα Γη
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO100g – Βιοβλαστός
Ρίγανη BIO 25g – Aroma Farms
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms

Tips

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τη φάβα:

  1. Με κάπαρη και καπαρόφυλλα
  2. Με χταπόδι κρασάτο

Συνοδευτικό ποτό

Γιαλούδα Λευκός 750ml – Αμπελώνες Μυκόνου
Ένα κρασί με λαμπερό, διαυγές χρώμα και αρώματα που θυμίζουν άνθη εσπεριδοειδών και ορυκτά. Η λεπτή οξύτητα και η καθαρή φρουτώδης επίγευση θα ταιριάξουν θαυμάσια με το ορεκτικό μας.

(Visited 506 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ξεπλένουμε τη φάβα δύο με τρία χέρια με κρύο νερό.
Σε τρία μέρη νερό βάζουμε ένα μέρος φάβας.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σε αναλογία 3 μέρη νερό βάζουμε 1 μέρος φάβας και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ξαφρίζοντας συχνά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο, τη δάφνη.
Η φάβα θέλει συχνά έλεγχο και ανακάτεμα γιατί “πιάνει”.
Βράζουμε μέχρι να λιώσει και να πιεί όλα τα υγρά της, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο, εάν δεν τα θέλουμε.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και να γίνει σαν αλοιφή.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την περιλούζουμε με ελαιόλαδο.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε πιατέλα σερβίρουμε την φάβα γαρνίροντας με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

προηγούμενο
Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι
επόμενο
Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια
  • 506 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. Φάβα Φενεού
1 τεμ. Κρεμμύδι ξερό κομμένο στα 4
1-2 τεμ. καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνη
αλάτι θαλασσινό
πιπέρια φρεσκοτριμμένα
ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
κρεμμύδια καραμελωμένα
προηγούμενο
Γαρίδες με Σάλτσα Εσπεριδοειδών & Μέλι
επόμενο
Μαγειρίτσα Μοναστηριακή με Μανιτάρια