
Αφράτοι Κολοκυθοκεφτέδες
Ομάδα σύνταξης akros
Ένας υπέροχος μεζές για ούζο, τσίπουρο ή μπύρα!
Συστατικά
-
1 κιλό κολοκυθάκια
-
250g τυρί φέταθρυμματισμένη
-
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 αυγά φρέσκα
-
1 κουτ. γλυκού δυόσμος σε λάδι
-
½ φλυτζάνι φρέσκος άνιθοςψιλοκομμένος
-
½ φλυτζάνι μαϊντανός φρέσκοςψιλοκομμένος
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
έξτρα παρθένο ελαιόλαδογια το τηγάνισμα
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογική φέτα ΠΟΠ | Nostos Fresh
Δυόσμος σε Λάδι | Amvrosia Gourmet
Nature Blessed | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο | Nature Blessed
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO | Βιοβλαστός
TIPS
Επειδή η φέτα είναι γενικά αλμυρή, μπορούμε να μην προσθέσουμε επιπλέον αλάτι στη συνταγή.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ούζο από τη Μυτιλήνη, όπως το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42vol 700ml – ΛΕΒΑ, ή ένα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, όπως το Θεσσαλικό Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο 700ml | Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», είναι ιδανικοί συνοδοί για τους κολοκυθοκεφτέδες μας.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε το μίγμα καλά και προσέχουμε να είναι τόσο σφιχτό, ώστε να πλάθεται. Διαφορετικά προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τους προσεχτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς και συνοδεύουμε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με άνιθο.
Συστατικά
1 κιλό κολοκυθάκια | |
250g τυρί φέτα | |
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
2 αυγά φρέσκα | |
1 κουτ. γλυκού δυόσμος σε λάδι | |
½ φλυτζάνι φρέσκος άνιθος | |
½ φλυτζάνι μαϊντανός φρέσκος | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο | |
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο |