fbpx
0 0
Αφράτοι Κολοκυθοκεφτέδες

Αφράτοι Κολοκυθοκεφτέδες

Ομάδα σύνταξης akros

Ένας υπέροχος μεζές για ούζο, τσίπουρο ή μπύρα!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Βιολογική φέτα ΠΟΠ | Nostos Fresh
Δυόσμος σε Λάδι | Amvrosia Gourmet
Nature Blessed | Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο | Nature Blessed
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο BIO | Βιοβλαστός

TIPS

Επειδή η φέτα είναι γενικά αλμυρή, μπορούμε να μην προσθέσουμε επιπλέον αλάτι στη συνταγή.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ

Ένα ούζο από τη Μυτιλήνη, όπως το Σμυρνιώ Ούζο Μυτιλήνης 42vol 700ml – ΛΕΒΑ, ή ένα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, όπως το Θεσσαλικό Τσίπουρο χωρίς Γλυκάνισο 700ml | Συνετ. Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», είναι ιδανικοί συνοδοί για τους κολοκυθοκεφτέδες μας.

 

 

(Visited 752 times, 2 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το πιπέρι.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ανακατεύουμε το μίγμα καλά και προσέχουμε να είναι τόσο σφιχτό, ώστε να πλάθεται. Διαφορετικά προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά, γυρίζοντάς τους προσεχτικά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από κάθε πλευρά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε με τους υπόλοιπους μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς και συνοδεύουμε με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με άνιθο.

προηγούμενο
Στριφτάρια με Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου
επόμενο
Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί
  • 752 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κιλό κολοκυθάκια
250g τυρί φέτα θρυμματισμένη
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά φρέσκα
1 κουτ. γλυκού δυόσμος σε λάδι
½ φλυτζάνι φρέσκος άνιθος ψιλοκομμένος
½ φλυτζάνι μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
προηγούμενο
Στριφτάρια με Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου
επόμενο
Πίτα με Βλήτα και Κατσικίσιο Τυρί