Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού με Σπανάκι
akros food
Ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο με τα περίφημα μαυρομάτικα φασόλια από το Φενεό!
Συστατικά
-
300 γρ. Φασόλια Μαυρομάτικα
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 τεμ. Κρεμμύδιξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
-
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάταςαραιωμένο σε λίγο νερό
-
500 γρ. σπανάκιτα τρυφερά φύλλα
-
Αλάτι
-
Πιπέριφρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Μαυρομάτικα Φενεού
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Ασύρτικο – Λευκός Ξηρός 750ml – Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Αλάτι Χοντρό Μεσολογγίου 280g – Amvrosia Gourmet
Tips
Λίγος άνιθος ή/και μαϊντανός πάνω στο πιάτο θα προσθέσουν ωραία αρώματα στο φαγητό.
Συνοδευτικό ποτό
Ασύρτικο – Λευκός Ξηρός 750ml – Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα Μαυρομάτικα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο.
Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε από πάνω άφθονο κρύο νερό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι για να γυαλίσει, αλλά χωρίς να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τα φέρνουμε δύο βόλτες και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε 5-6 λεπτά, ρίχνουμε τον πελτέ, το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να πιούν τα υγρά τους, να μαλακώσει το σπανάκι και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό ή κρύο με ωραία βαρελίσια φέτα, πιπεράτη.
Συστατικά
300 γρ. Φασόλια Μαυρομάτικα | |
1/2 φλ. ελαιόλαδο | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί | |
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας | |
500 γρ. σπανάκι | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |