
Πανακότα με Γάλα Καρύδας
Ομάδα σύνταξης akros
Ένα πανεύκολο και υγιεινό επιδόρπιο με την εξωτική γεύση της καρύδας!
Συστατικά
-
4 φλυτζάνια γάλα καρύδας πλήρες
-
⅓ φλυτζανιού ζάχαρη
-
70g νιφάδες καρύδας
-
10g φύλλα ζελατίνης
-
8 φύλλα δυόσμος φρέσκος
-
κρύο νερό
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Γάλα Καρύδας | Βιολογικό Vegan Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη | Biona
Coconut Chips | Ωμές Βιολογικές Νιφάδες Καρύδας | GreenBay
Βιολογική Ζάχαρη Βανίλιας Μπουρμπόν | Vegan Χωρίς Γλουτένη | Pural
Σε ένα μπωλ με κρύο νερό τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη να ζεσταθούν, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε απαλά τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μίγμα.
Αφού το μίγμα κρυώσει λίγο, το μοιράζουμε σε γυάλινα ποτηράκια και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ώστε να πήξει η κρέμα.
Γαρνίρουμε την κρέμα πανακότα με τσιπς καρύδας και φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Συστατικά
4 φλυτζάνια γάλα καρύδας πλήρες | |
⅓ φλυτζανιού ζάχαρη | |
70g νιφάδες καρύδας | |
10g φύλλα ζελατίνης | |
8 φύλλα δυόσμος φρέσκος | |
κρύο νερό |