
Τιραμισού Χωρίς Αυγά
Ομάδα σύνταξης akros
Ένα λαχταριστό, εύκολο και ανάλαφρο τιραμισού!
Συστατικά
-
300g σαβαγιάρ
-
500g τυρί μασκαρπόνε
-
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτοςελαφρά χτυπημένη
-
2 φλυτζάνια καφές στιγμιαίος
-
½ φλυτζάνι μπράντυ
-
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
3 κ.σ. κακάο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογικός Στιγμιαίος Καφές Arabica Papua New Guinea Χωρίς Ζάχαρη | Clipper
Vatos Μπράντυ Αρώνια | Μυρωμένη Βάτος
Σκόνη Κακάο Χωρίς Ζάχαρη | Για Ροφήματα Σοκολάτας ή Ζαχαροπλαστική Χρήση | Valrhona
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Συνοδεύουμε με το Vatos Λικέρ Αρώνια | Μυρωμένη Βάτος σερβιρισμένο με θρυμματισμένο πάγο.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον καφέ και το μπράντυ και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί. Στρώνουμε μία σειρά σαβαγιάρ, τα οποία έχουμε βουτήξει στιγμιαία στο μίγμα ποτού και καφέ. Από πάνω απλώνουμε μία ποσότητα κρέμας.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας μέχρι να σωθούν τα υλικά. Βάζουμε το τιραμισού για 3 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Λίγο πριν σερβίρουμε το τιραμισού, πασπαλίζουμε με κακάο την επιφάνεια και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.
Συστατικά
300g σαβαγιάρ | |
500g τυρί μασκαρπόνε | |
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος | |
2 φλυτζάνια καφές στιγμιαίος | |
½ φλυτζάνι μπράντυ | |
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη | |
3 κ.σ. κακάο |