Μανιταροπιτάκια
akros food
Μια πλούσια γέμιση από ελληνικά μανιτάρια και τυριά μέσα σε τραγανό φύλλο!
Συστατικά
-
½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
-
100γρ. μανιτάρια πλευρότους αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες
-
100γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες
-
50γρ. μανιτάρια shiitake αποξηραμένα
-
150γρ. γραβιέρατριμμένη
-
1 αυγό
-
1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδιψιλοκομμένο
-
2 τμχ. κόκκινες πιπεριέςκομμένες σε κυβάκια
-
αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
λίγο μαύρο σουσάμι(προαιρετικά)
-
λίγη σάλτσα κόκκινης πιπεριάςγια το σερβίρισμα
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Αποξηραμένο Μανιτάρι Βασιλομανίταρο Porcini Σε Φέτες – Δίρφυς
Αποξηραμένο Μανιτάρι Πλευρώτους Ολόκληρο – Δίρφυς
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shitake Σε Φέτες – Δίρφυς
Γραβιέρα Συριανή Παλαιωμένη – Bliss Point
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο – Nature Blessed
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet
Σάλτσα Κόκκινης Πιπεριάς Καπνιστή με Καρύδι -Delimenti
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα πλούσιο λευκό κρασί από Chardonnay, όπως το Chardonnay Λευκός από το Κτήμα Αρβανιτίδη θα σταθεί όμορφα δίπλα στο γήινο χαρακτήρα του ορεκτικού μας.
Μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κυβάκια πιπεριάς μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια, μαζί με το νερό που τα έχουμε μουλιάσει. Τα αφήνουμε όλα μαζί στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε με τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες. Αλείφουμε μία λωρίδα με ελαιόλαδο. Στην άκρη της λωρίδας βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκι.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Μεταφέρουμε τα μανιταροπιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με λίγο αυγό, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε τα μανιταροπιτάκια ζεστά συνοδεύοντας με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης.
Συστατικά
½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες | |
100γρ. μανιτάρια πλευρότους αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες | |
100γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες | |
50γρ. μανιτάρια shiitake αποξηραμένα | |
150γρ. γραβιέρα | |
1 αυγό | |
1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι | |
2 τμχ. κόκκινες πιπεριές | |
αλάτι | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο | |
λίγο μαύρο σουσάμι | |
λίγη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς |