fbpx
0 0
Μανιταροπιτάκια

Μανιταροπιτάκια

akros food

Μια πλούσια γέμιση από ελληνικά μανιτάρια και τυριά μέσα σε τραγανό φύλλο!

Συστατικά

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα κυβάκια πιπεριάς μέχρι να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα μανιτάρια, μαζί με το νερό που τα έχουμε μουλιάσει. Τα αφήνουμε όλα μαζί στη φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και το ενσωματώνουμε με τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες. Αλείφουμε μία λωρίδα με ελαιόλαδο. Στην άκρη της λωρίδας βάζουμε μία κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκι.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μεταφέρουμε τα μανιταροπιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε με λίγο αυγό, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε τα μανιταροπιτάκια ζεστά συνοδεύοντας με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης.

προηγούμενο
Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι
επόμενο
7 Εντυπωσιακά Finger Food για Μπουφέ
  • 1.972 Προβολές
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
100γρ. μανιτάρια πλευρότους αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες
100γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα και κομμένα σε φέτες
50γρ. μανιτάρια shiitake αποξηραμένα
150γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τμχ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
λίγη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς για το σερβίρισμα
προηγούμενο
Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι
επόμενο
7 Εντυπωσιακά Finger Food για Μπουφέ