fbpx
0 0
Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού

Πράσινη Σαλάτα με Dressing Μελιού

akros food

Μία πλούσια σαλάτα, ιδανική και ως κυρίως γεύμα!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)

Απάκι Χοιρινό Καπνιστό – Κτήμα Βαβουράκη
Sotirali BIO Blend |Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ψυχρής Έκθλιψης
Κρητικό Θυμαρίσιο Μέλι | 100% Φυσικό Ελληνικό | Melirito
Star Ξύδι Λευκό – Οξοποιία Vattis
Vatos Emon Προύνα – Μυρωμένη Βάτος
Σταφίδα Σουλτανίνα ΠΓΕ Κρήτης | Αγροποιήματα Δερμιτζάκης
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet

TIPS
1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα πράσινα σαλατικά: σγουρό μαρούλι, γαλλική σαλάτα, ρόκα κ.λπ.
2. Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, για να κάνουμε τη σαλάτα μας πιο πλούσια: λιαστές ντομάτες, καλαμπόκι, κομμάτια παλαιωμένης Γραβιέρας Σύρου κ.ά.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Ένα ποτήρι λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα, όπως το Βιδιανό Διαμαντανάκης, θα συνοδεύσει υπέροχα τη σαλάτα μας.

(Visited 871 times, 4 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πρασινάδες.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φετούλες και το ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλκοολούχο ποτό (μπράντυ), το μέλι και το αλατοπίπερο και δουλεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για 1-2 λεπτά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε στη σαλάτα τις σταφίδες, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Γαρνίρουμε με τις φετούλες από το απάκι, πασπαλίζουμε με άνιθο και σερβίρουμε.

Πέστο αποξηραμένων μανιταριών για ζυμαρικά
προηγούμενο
Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά
επόμενο
Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι
  • 871 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 τμχ. Μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 τμχ. λόλα πράσινη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
40γρ. απάκι
5 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1 κ.σ. ξίδι λευκό
1 κ.σ. αλκοολούχο ποτό
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
1-2 κλωναράκια Ανιθος ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πέστο αποξηραμένων μανιταριών για ζυμαρικά
προηγούμενο
Πέστο Αποξηραμένων Μανιταριών για Ζυμαρικά
επόμενο
Σπιτική Πίτσα με Σπανάκι και Απάκι