Πατατοσαλάτα με Κρίταμο & Μουστάρδα
«Το Κρεοπωλείον» – Γιώργος Μανταλάρας
Όλα τα αρώματα της ανοιξιάτικης φύσης σε μια απλή, αλλά πολύ ξεχωριστή σαλάτα με τη σπιρτόζικη γεύση του κρίταμου. Ιδανική για να συνοδεύσει λουκάνικα και κρέας ψητό στο γκριλ.
Συστατικά
-
1kg πατάτες
-
1 βάζο κρίταμος
-
3 κ. Μουστάρδα
-
2 τεμ. ραπανάκικομμένα σε ροδέλες
-
1 τεμ. αγγούρικομμένο σε ροδέλες
-
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Κρίταμο Σύρου 180g – Amvrosia Gourmet
Μουστάρδα Απαλή 340g – Γεννά την Παράδοση
Koronis Extra Virgin Olive Oil 750ml – Olymp
Αλάτι Μαριναρισμένο με Βότανα Μύλος 90g – Amvrosia Gourmet
Συνοδευτικό ποτό
Η ποικιλία των υλικών και των γεύσεων απαιτεί ένα αυθεντικό τσίπουρο, όπως το Τσίπουρο Τυρνάβου Με Γλυκάνισο 200ml – Αποσταγματοποιείο Βρυσσά.
Βράζουμε τις πατάτες –χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε- σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Αφού βράσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε βαθύ μπωλ.
Ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε τα φυλλαράκια του κρίταμου, το αγγούρι και τα ραπανάκια πάνω στα κυβάκια πατάτας, περιχύνουμε με το μείγμα μουστάρδας-ελαιολάδου και πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συστατικά
1kg πατάτες | |
1 βάζο κρίταμος | |
3 κ. Μουστάρδα | |
2 τεμ. ραπανάκι | |
1 τεμ. αγγούρι | |
1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
Αλάτι | |
πιπέρι φρεσκοτριμμένο |