
Udon Noodles με Μανιτάρια Shiitake και Ζωμό Miso
Μανιτάρια Δίρφυς
Ετοιμάζουμε ένα πανεύκολο και super υγιεινό πιάτο με γιαπωνέζικα ζυμαρικά udon, αρωματικά μανιτάρια shiitake και ζωμό miso.
Συστατικά
-
50γρ. μανιτάρι shiitake αποξηραμένο
-
40γρ. σούπα στιγμής miso
-
1 πακέτο Udon noodles
-
2 μέτρια καρότα
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
λίγη σάλτσα σόγιας
-
αλάτι θαλασσινό
-
1 τσίλι πιπεριές
-
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
σησαμέλαιο
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Βιολογικά UDON Noodles Σιταριού με Σκούρο Ρύζι | Clearspring
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shitake Σε Φέτες | Δίρφυς
Βιολογική MISO Σούπα Στιγμής με Χόρτα Θαλάσσης | Clearspring
SHOYU Βιολογική Σάλτσα Σόγιας | Clearspring
Σησαμέλαιο Ψημένο | Βιολογικό Vegan Χορτοφαγικό | Clearspring
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο | Stalia
Ανθός Αλατιού – Amvrosia Gourmet
TIPS
Τα Udon noodles είναι παραδοσιακά γιαπωνέζικα ζυμαρικά που μοιάζουν με λινγκουίνι, πολύ εύπεπτα, με λεπτή γεύση.
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Συνοδεύουμε με ένα γιαπωνέζικο sake.
Αφού μουλιάσουμε τα μανιτάρια shiitake σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Φτιάχνουμε το ζωμό miso ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσινο τμήμα από τα κρεμμυδάκια σε διαγώνιες φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε πολύ λεπτές φέτες. Μαγειρεύουμε τα Udon noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό.
Σε ένα γουόκ ρίχνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το τσίλι μέχρι να ροδίσει (αν θέλουμε το αφαιρούμε μετά), το καρότο και τα μανιτάρια και ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό και στη συνέχεια τον ζωμό miso και τα Udon noodles.
Σβήνουμε τα ζυμαρικά με σάλτσα σόγιας και ραντίζουμε με σησαμέλαιο. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ σαν σούπα.
Συστατικά
50γρ. μανιτάρι shiitake αποξηραμένο | |
40γρ. σούπα στιγμής miso | |
1 πακέτο Udon noodles | |
2 μέτρια καρότα | |
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια | |
λίγη σάλτσα σόγιας | |
αλάτι θαλασσινό | |
1 τσίλι πιπεριές | |
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
σησαμέλαιο |