fbpx
0 0
Burger με Ψαρονέφρι και Σπιτική Σάλτσα BBQ

Burger με Ψαρονέφρι και Σπιτική Σάλτσα BBQ

akros food

Πρωτότυπη παραλλαγή του κλασσικού burger. To ψαρονέφρι και η σπιτική σάλτσα χαρίζουν ξεχωριστή γεύση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Συστατικά

  • Για το τηγάνι

  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Για την σάλτσα μπάρμπεκιου

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Βαλσάμικο Ξύδι 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Πιπέρι Καγιέν BIO 30g – Βιοβλαστός
Ρίγανη BIO 40g – Άρωμα Βουνού
Δεντρολίβανο BIO 20g – Aroma Farms
Μέλι Ανθέων 250g – Dioterra
Κέτσαπ Σπιτική Κλασική 280g – Dolopia

Tips

Τη σάλτσα που θα περισσέψει την βάζουμε σε γυάλινο βάζο, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να διατηρηθεί και κλείνουμε ερμητικά το βάζο. Τη συντηρούμε στο ψυγείο.

Συνοδευτικό ποτό

Ένα κρασί δροσερό που «δένει» αρμονικά με το συγκεκριμένο burger είναι το Μελιαστό Ροζέ BIO 750ml – Κτήμα Σπυρόπουλου.

(Visited 257 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε το κρέας σε λεπτά ομοιόμορφα κομμάτια πλάγια πάχους περίπου 0,5 εκ.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε αντικολλητικό τηγάνι που το αφήνουμε να κάψει καλά, ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας. Το θωρακίζουμε πολύ καλά γυρίζοντας με λαβίδα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια. Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε «κάψει» βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν ρίχνουμε το λευκό βαλσάμικο και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 3 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ετοιμάζουμε την σάλτσα μπάρμπεκιου.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μόλις αυτή αρχίσει να λιώνει και να καραμελώνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το τζίντζερ. «Σβήνουμε» με το βαλσάμικο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράση, τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και πολτοποιούμε πολύ καλά. Περνάμε από σίτα.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση, αλείφουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου, προσθέτουμε το ψαρονέφρι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λίγο ακόμα σάλτσα μπάρμπεκιου και κλείνουμε το μπέργκερ.

προηγούμενο
Ελαφρύ Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γλυκό Βύσσινο
επόμενο
Απολαυστικές Τηγανίτες (Pancakes)
  • 257 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
500 γρ. ψαρονέφρι
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι καυτερό
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
100 ml. ελαιόλαδο
1 τεμ. Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ανθόμελο
Για το τηγάνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
2 τεμ. κρεμμύδι ξερό κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα Αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι λευκό
Για την σάλτσα μπάρμπεκιου
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
αλάτι θαλασσινό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
4 κ.σ. γουόστερ σος
4 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. ταμπάσκο
150ml κέτσαπ
προηγούμενο
Ελαφρύ Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γλυκό Βύσσινο
επόμενο
Απολαυστικές Τηγανίτες (Pancakes)