
Βελουτέ Σούπα με Μανιτάρια Shiitake
Μανιτάρια Δίρφυς
Τα αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake χαρίζουν ξεχωριστό άρωμα και πικάντικη γεύση σε αυτή την απλή σούπα!
Συστατικά
-
80g αποξηραμένα μανιτάρια shiitake
-
500ml κρέμα γάλακτος
-
500ml ζωμό κότας
-
250g μικρά ξερά κρεμμύδια
-
100g βούτυρο φρέσκο
-
100ml λευκό κρασί
-
50ml Λικέρ Bitter
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Αποξηραμένο Μανιτάρι Λεντινούλα Shiitake | Δίρφυς
Chardonnay Λευκός | ΠΓΕ Θεσσαλονίκη Λευκός Ξηρός | Κτήμα Αρβανιτίδη
Vatos Λικέρ Bitter | Μυρωμένη Βάτος
Συμπυκνωμένος Ζωμός Κοτόπουλου | Βιολογικός Χωρίς Γλουτένη | Kallo
Ανθός Αλατιού | Amvrosia Gourmet
ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
H πλούσια και γήινη γεύση αυτής της σούπας θα ταιριάξει θαυμάσια με το βαρελάτο Chardonnay από το Κτήμα Αρβανιτίδη.
Σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά περίπου.
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με όλο το βούτυρο και ελάχιστο νερό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το λικέρ, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος δένουμε με την κρέμα και περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συστατικά
80g αποξηραμένα μανιτάρια shiitake | |
500ml κρέμα γάλακτος | |
500ml ζωμό κότας | |
250g μικρά ξερά κρεμμύδια | |
100g βούτυρο φρέσκο | |
100ml λευκό κρασί | |
50ml Λικέρ Bitter | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |