fbpx
0 0
Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη

Καραβιδομακαρονάδα Υδραίικη

Χριστιάννα Μαυρίδη

Θαλασσινή γευστική δημιουργία, απολαυστική μέσα στην απλότητά της.

Συστατικά

  • Για το φινίρισμα

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Λιγκουίνι 500g – Αγροζύμη
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Blend BIO 750ml – Sotirale Family
Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
1300 B.C. Λευκός 750ml – Οινοποιείο Κορωνιώτη

Tips

1. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κρασί με ούζο ή τσίπουρο, οπότε το άρωμα θα είναι διαφορετικό.
2. Αντί για λινγκουΐνι μπορούμε να χρησιμοποιήουμε σπαγγέτι, παπαρδέλες ή μακριές χυλοπίτες.

Συνοδευτικό ποτό

Η ισορροπημένη οξύτητα και η αρωματική πολυποκότητα του 1300 B.C. Λευκός 750ml – Οινοποιείο Κορωνιώτη, από την ποικιλία Ασύρτικο, θα αναδείξει απόλυτα την καραβιδομακαρονάδα μας.

(Visited 7.502 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις κρατάμε ολόκληρες, γιατί γίνονται πιο νόστιμες.
Αν θέλουμε, καθαρίζουμε μερικές και αφήνουμε κάποιες για ντεκόρ. Πάντα καθαρίζουμε και πετάμε το εντεράκι που βρίσκεται στην πλάτη τους.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και σε 2 λεπτά προσθέτουμε τις καραβίδες για να πάρουν άρωμα και γεύση.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

«Σβήνουμε» με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε για 8 λεπτά, αφού πάρουν μια βράση, γυρίζοντας τις καραβίδες με λαβίδα.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε σε μια πιατέλα τις καραβίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μόλις βράσουν ώστε να είναι al dente, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Βάζουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντάς τα με λαβίδα για να πάει η σάλτσα παντού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό από αυτό που βράσαμε τα λιγκουίνι.

Βήμα 8
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Τέλος προσθέτουμε τις καραβίδες. Ανακατεύουμε με τη λαβίδα και πασπαλίζουμε με φρέσκα πιπέρια.

Βήμα 9
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας πάνω από τα λιγκουίνι τις καραβίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ολόγυρα γαρνίρουμε με καρεδάκια ντομάτας.

προηγούμενο
Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη
επόμενο
Κριθαρότο Θαλασσινών
  • 7.502 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
8 τεμ. καραβίδες μεγάλες,φρέσκιες ή κατεψυγμένες
500 γρ. λιγκουίνι
250 ml σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 ποτήρι Κρασί Λευκό
Για το φινίρισμα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κυβάκια ντομάτας
προηγούμενο
Σαλάτα με Πέννες, Ντομάτα, Φέτα και Κάπαρη
επόμενο
Κριθαρότο Θαλασσινών