fbpx
0 0
Χταπόδι Κρασάτο

Χταπόδι Κρασάτο

Ομάδα σύνταξης akros

Ένας υπέροχος θαλασσινός μεζές!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ (από akros.gr)
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml – Stalia
Χωριάτικη Σπιτική Σάλτσα Ντομάτας 700g – Γεννά την Παράδοση
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
Δάφνη BIO 10g – Aroma Farms
Star Ξύδι Kόκκινο 500ml – Οξοποιία Vattis (Star)
Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός
Διαμαντόπετρα Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης

TIPS
Μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασάτο χταπόδι με χωριάτικο ψωμί, με πουρέ πατάτας ή με φάβα.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΤΟ
Η πλούσια σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά της συνταγής αναζητούν ένα κρασί με πλούσιο και πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο και έντονες στρογγυλεμένες τανίνες, όπως το Διαμαντόπετρα Ερυθρός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης.

(Visited 1.290 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφαιρούμε από το χταπόδι τα μάτια και το στόμα και το πλένουμε πολύ καλά.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μία κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι βράζουμε το χταπόδι με τα υγρά του για 30 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε το κρασί, το ξύδι, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι. Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις βράσει, βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το σουρώνουμε από τη σάλτσα του και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα από το χταπόδι, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το θυμάρι και βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε το χταπόδι στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το χταπόδι σαν μεζέ και συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί.

προηγούμενο
Dos Islas Cocktail
επόμενο
Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια
  • 1.290 Προβολές
  • Μερίδες 6
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 μεγάλο χταπόδι
2 τμχ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 φλυτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
½ φλυτζ. τσαγιού ξύδι
2 φλυτζ. τσαγιού χυμός ντομάτας
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
2 δαφνόφυλλα
2 - 3 κόκκους μπαχάρι
λίγο Θυμάρι αποξηραμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προηγούμενο
Dos Islas Cocktail
επόμενο
Αλμυρό Cheesecake με Ντοματίνια