fbpx
0 0
Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες

Γιάννη Συρίγο, εστιατόριο στο Μανωλά, Θηρασιάς

Χαρακτηριστικά:

    Καλοκαιρινή γεύση με φίνα αρώματα γήινα. Οι αυθεντικοί ντοματοκεφτέδες δεν πλάθονται, αλλά γίνονται χυλός που τον ρίχνουμε με κουτάλι σε καυτό ελαιόλαδο… γι’ αυτό λέγονται και ντοματοτηγανίτες στη Σαντορίνη.

    Συστατικά

    • Για το τηγάνισμα

    Οδηγίες

    Share

    Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

    Αλεύρι Χωριάτικο BIO 1Kg – Βιοβλαστός
    Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
    Δυόσμος BIO 20g – Αγρόκτημα Ευκαρπία
    Πιπέρι Μαύρο BIO 100g – Βιοβλαστός

    Tips

    Αν θέλουμε περισσότερο άρωμα, βάζουμε στο χυλό την τελευταία στιγμή ένα σφηνάκι ούζο.

    Συνοδευτικό ποτό

    Το ούζο δένει ονειρικά με τους ντοματοκεφτέδες. Προτείνουμε το Lazaris Ούζο 200ml σε Κυλινδρικό Κουτί – Lazaris Distillery & Artisan Sweets.

    (Visited 364 times, 1 visits today)
    Βήμα 1
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σφίγγουμε το ψωμί στα χέρια μας, για να φύγει εντελώς το νερό.

    Βήμα 2
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μπασίνα βάζουμε το ψωμί και προσθέτουμε όλα τα υλικά κατά σειρά.

    Βήμα 3
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να γίνει ένας πηκτός χυλός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ώστε να «δέσει» το μίγμα. Σκεπάζουμε την μπασίνα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να αναδυθούν τα αρώματα.

    Βήμα 4
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις «κάψει» ρίχνουμε με ένα κουτάλι τον χυλό του ντοματοκεφτέ και μόλις δέσει και ροδοκοκκινίσει τον γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

    Βήμα 5
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σε μεγάλη πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε τους ντοματοκεφτέδες για να φύγει το πολύ ελαιόλαδο.

    Βήμα 6
    Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

    Σερβίρουμε και τα αρώματα πλημμυρίζουν ….το τραπέζι.

    προηγούμενο
    Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί
    επόμενο
    Μπαρμπούνια Σαβόρο
    • 364 Προβολές
    • Μερίδες 4
    • Εύκολο

    Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

    Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

    Συστατικά

    Προσαρμογή Μερίδων:
    1 κιλό ντοματάκια κομμένα στα 4
    1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1 τεμ. Πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
    1 φλιτζάνι δυόσμος φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ή αποξηραμένου τριμμένου
    1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    ½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 πρέζα σόδα μαγειρική
    1 ποτήρι Νερό
    Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    αλάτι θαλασσινό
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Για το τηγάνισμα
    ελαιόλαδο
    προηγούμενο
    Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί
    επόμενο
    Μπαρμπούνια Σαβόρο