fbpx
0 0
Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί

Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί

Νανά Γκαμπούρα, executive chef

Γεύση που απογειώνει …Τα μαγειρέματα με κρασί πάντα χαρίζουν γεύση μοναδική, άρωμα και τόνους ιδιαίτερους.

Συστατικά

  • Για την διακόσμηση

Οδηγίες

Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε κατσαρόλα βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο να «κάψει». Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, «θωρακίζοντας» τα από όλες τις μεριές. Υπολογίστε 20 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά, πριν το γυρίσουμε με τη λαβίδα, για να μην χάσει τα υγρά του.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στο multi πολτοποιούμε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μισή ποσότητα κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 90 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πιπεριές.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις πιπεριές, το υπόλοιπο κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ανεβάζουμε για λίγο τη θερμοκρασία και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 7
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε με γιαούρτι και φινίρουμε το πιάτο με φρέσκο δενδρολίβανο. Αν θέλουμε, φτιάχνουμε και ένα πουρέ πατάτας με λαχανικά ή σκέτο. Οι τηγανητές πατατούλες και τα ζυμαρικά, όπως οι ταλιατέλες, του πάνε τρέλα.

προηγούμενο
Μελένιες Τηγανίτες
επόμενο
Ντοματοκεφτέδες
  • 143 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Εύκολο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
1 κιλό μοσχαράκι σπάλα κομμένη σε 12 κομμάτια
2 τεμ. πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 τεμ. Κρεμμύδι
1 τεμ. Καρότο
150 ml ελαιόλαδο
250 ml κρασί κόκκινο
αλάτι θαλασσινό
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
ρίγανη
Θυμάρι
Για την διακόσμηση
20 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
γιαούρτι
προηγούμενο
Μελένιες Τηγανίτες
επόμενο
Ντοματοκεφτέδες