Μοσχαράκι με Πιπεριές και Κρασί
Νανά Γκαμπούρα, executive chef
Γεύση που απογειώνει …Τα μαγειρέματα με κρασί πάντα χαρίζουν γεύση μοναδική, άρωμα και τόνους ιδιαίτερους.
Συστατικά
-
1 κιλό μοσχαράκι σπάλακομμένη σε 12 κομμάτια
-
2 τεμ. πιπεριές πράσινεςψιλοκομμένες
-
1 τεμ. Κρεμμύδι
-
1 τεμ. Καρότο
-
150 ml ελαιόλαδο
-
250 ml κρασί κόκκινο
-
αλάτι θαλασσινό
-
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
-
ρίγανη
-
Θυμάρι
-
Για την διακόσμηση
-
20 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
-
γιαούρτι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Νικολάου Νεμέα Αγιωργίτικο Ερυθρός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμ. Λευκοσίδηρο 500ml – Olymp
Ρίγανη BIO 40g – Άρωμα Βουνού
Θυμάρι 50g – Άρωμα Βουνού
Δενδρολίβανο BIO 30g – Αγρόκτημα Ευκαρπία
Ταλιατέλες 500g- Kuziniera
Συνοδευτικό ποτό
Ένα ερυθρό κρασί, όπως το Νικολάου Νεμέα Αγιωργίτικο Ερυθρός BIO, θα συμπληρώσει μοναδικά την αρωματική πολυπλοκότητα του πιάτου μας.
Σε κατσαρόλα βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο να «κάψει». Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, «θωρακίζοντας» τα από όλες τις μεριές. Υπολογίστε 20 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά, πριν το γυρίσουμε με τη λαβίδα, για να μην χάσει τα υγρά του.
Στο multi πολτοποιούμε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, τη μισή ποσότητα κρασί και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 90 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τις πιπεριές.
Μόλις μαλακώσει το μοσχαράκι, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις πιπεριές, το υπόλοιπο κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Ανεβάζουμε για λίγο τη θερμοκρασία και μόλις πάρει 2-3 βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και φινίρουμε το πιάτο με φρέσκο δενδρολίβανο. Αν θέλουμε, φτιάχνουμε και ένα πουρέ πατάτας με λαχανικά ή σκέτο. Οι τηγανητές πατατούλες και τα ζυμαρικά, όπως οι ταλιατέλες, του πάνε τρέλα.
Συστατικά
1 κιλό μοσχαράκι σπάλα | |
2 τεμ. πιπεριές πράσινες | |
1 τεμ. Κρεμμύδι | |
1 τεμ. Καρότο | |
150 ml ελαιόλαδο | |
250 ml κρασί κόκκινο | |
αλάτι θαλασσινό | |
φρεσκοτριμμένα πιπέρια | |
ρίγανη | |
Θυμάρι | |
Για την διακόσμηση |
|
20 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο | |
γιαούρτι |