fbpx
0 0
Ανοιξιάτικο Ριζότο με Σαφράν

Ανοιξιάτικο Ριζότο με Σαφράν

akros food

Χαρακτηριστικά:
  • Χορτοφαγική

Ένα απλό ριζότο με φωτεινό κίτρινο χρώμα και καταπληκτική γεύση!

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Ρύζι Arborio ΒΙΟ 500g – Βιοβλαστός ή Ρύζι Καρολίνα BIO 500g – Βιοβλαστός
ΕυΔόκιμον – Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταλλικό Δοχείο 500ml – Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου

Tips

Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου ή Τυρί Σαν Μιχάλη ΠΟΠ Σύρου –  Bliss Point.

Συνοδευτικό ποτό

Μία δροσερή Μαλαγουζιά, όπως ο Μελίανθος Νικολάου Λευκός BIO 750ml – Κτήμα Νικολάου.

(Visited 1.364 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε ελαφρά για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε ζεστό ζωμό, ώστε να καλυφθεί το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πιει τα υγρά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Στο τέλος, λίγο προτού να είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε το σαφράν και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί ανακατεύοντας απαλά.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, γαρνίροντας με τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δενδρολίβανο.

προηγούμενο
Limoncello Velvet
επόμενο
Ελαφρύ Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γλυκό Βύσσινο
  • 1.364 Προβολές
  • Μερίδες 4
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
300g ρύζι Arborio ή Καρολίνα
0,5g σαφράν σε σκόνη
6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλ. λευκό κρασί
1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
προηγούμενο
Limoncello Velvet
επόμενο
Ελαφρύ Επιδόρπιο Γιαουρτιού με Γλυκό Βύσσινο