fbpx
1 0
Μαυρομάτικα Φασόλια με Ανοιξιάτικα Χόρτα

Μαυρομάτικα Φασόλια με Ανοιξιάτικα Χόρτα

akros food

Ένα θαυμάσιο πιάτο, πλούσιο σε αρώματα και μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για vegans και vegetarians.

Συστατικά

Οδηγίες

Share

Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε

Δικότυλον Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού 500g – Φενέα Γη
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp

 

Συνοδευτικό ποτό

Ένα κρασί από μια σπάνια κρητική ποκιλία, όπως το Διαμαντάκης Βιδιανό Λευκός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης, θα ταιριάξει ευχάριστα με τη γήινη γεύση των μαυρομάτικων και τη φρεσκάδα των χορταρικών.

(Visited 824 times, 1 visits today)
Βήμα 1
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε.

Βήμα 2
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά με το ελαιόλαδο.

Βήμα 3
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.

Βήμα 4
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.

Βήμα 5
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ακόμα.

Βήμα 6
Μαρκάρετε ως ολοκληρωμένο

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή: Σουπιές με μυρωδικά μ
προηγούμενο
Σουπιές Μαρινάτες με Μυρωδικά
επόμενο
Χορτοφαγική Μαγειρίτσα με Μανιτάρια
  • 824 Προβολές
  • Μερίδες 8
  • Μεσαίο

Μοιραστείτε το στο κοινωνικό σας δίκτυο:

Ή μπορείτε απλά να αντιγράψετε και να μοιραστείτε αυτή τη

Συστατικά

Προσαρμογή Μερίδων:
250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 φλ. τσαγ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγ. καυκαλήθρες
1/2 βολβό φινόκιο
2 τεμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
10 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Συνταγή: Σουπιές με μυρωδικά μ
προηγούμενο
Σουπιές Μαρινάτες με Μυρωδικά
επόμενο
Χορτοφαγική Μαγειρίτσα με Μανιτάρια