
Μαυρομάτικα Φασόλια με Ανοιξιάτικα Χόρτα
akros food
Ένα θαυμάσιο πιάτο, πλούσιο σε αρώματα και μία εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης για vegans και vegetarians.
Συστατικά
-
250γρ. μαυρομάτικα φασόλια
-
1 φλ. τσαγ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1 φλ. τσαγ. σπανάκικαθαρισμένο και ψιλοκομμένο
-
2 φλ. τσαγ. καυκαλήθρες
-
1/2 βολβό φινόκιο
-
2 τεμ. ντομάτεςψιλοκομμένες
-
10 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες
Προϊόντα από www.akros.gr που χρησιμοποιήσαμε
Δικότυλον Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού 500g – Φενέα Γη
Ανθός Αλατιού 150g – Amvrosia Gourmet
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα 500ml – Olymp
Συνοδευτικό ποτό
Ένα κρασί από μια σπάνια κρητική ποκιλία, όπως το Διαμαντάκης Βιδιανό Λευκός 750ml – Οινοποιείο Διαμαντάκης, θα ταιριάξει ευχάριστα με τη γήινη γεύση των μαυρομάτικων και τη φρεσκάδα των χορταρικών.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα φασόλια. Τα αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα χορταρικά με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου.
Συστατικά
250γρ. μαυρομάτικα φασόλια | |
1 φλ. τσαγ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο | |
1 φλ. τσαγ. σπανάκι | |
2 φλ. τσαγ. καυκαλήθρες | |
1/2 βολβό φινόκιο | |
2 τεμ. ντομάτες | |
10 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια | |
Αλάτι | |
Πιπέρι |